Foto: GuliverImage/ilustracija

Danas nije dan da se bacite na pranje svojeg auta: Nalet prljavštine prijeti Hrvatskoj

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Ako ste danas, nakon posla, odlučili iskoristiti vrijeme za pranje svojeg automobila, s time je danas ipak bolje pričekati. Razlog za to leži u dolasku velike količine pijeska iz Afrike u Hrvatsku baš danas, kako su najavile neke meteorološke stanice, a s time prijeti nalet prljavštine i za svježe oprane automobile.

U ovom slučaju, danas je predviđena najveća vjerojatnost za ‘prljavu kišu’ zbog saharske prašine, zbog čega pranje automobila može biti uzaludan posao jer bi vrlo brzo ponovno moglo biti posla s čišćenjem.

Zbog toga, za pranje auta je bolje pričekati vikend ili početak idućeg tjedna, kada bi prijetnja trebala biti prošlost, bez veće opasnosti da brzo dođe nalet prljavštine.

Ovakvu polarnu svjetlost još niste vidjeli: Dosad se mislilo da je ova boja aurore nemoguća

Pijesak dolazi s vjetrom, oblacima i kišom

Saharski pijesak se u Europu prenosi sa sjevera Afrike na način da ga nose vjetar i oblaci, a prljavština se potom ispušta kišom, što je loša vijest i za vlasnike automobila.

Prljavština pritom pada na početku, a potom je može isprati obična kiša, međutim, posljedice se na vozilima ipak mogu zadržati ako čista kiša nije dovoljno jaka.




Za pranje automobila je stoga bolje ostati strpljiv i dočekati da najavljeni nalet prašine sa sjevera Afrike prođe Hrvatsku, u kojoj je danas najavljen.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.