Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ubojica sa Srednjaka izbo ženu pa istražiteljima poručio: ‘Spasio sam svemir‘

Autor: B. D.

PU Zagrebačka javila je da su uhitili osobu koja se dovodi u vezu s ubojstvom žene u zagrebačkom naselju Srednjaci. Podsjetimo, u petak (5. travnja) oko 8:20 u stanu je pronađeno beživotno tijelo starije ženske osobe. Zagrebačka policija je tada kazala kako je, prema dosad utvrđenom, smrt posljedica kaznenog djela.

Tada se neslužbeno doznalo da se sumnjalo na ubojstvo, već drugo koje se tog dana dogodilo u metropoli. Policija je tijekom dana provodila očevid. Stariju gospođu pronašao je sin koji je pozvao policiju. Žrtva je, neslužbeno se doznaje, ubijena oštrim predmetom, vjerojatno nožem.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je izrazio sućut obiteljima dviju žena ubijenih u petak u Zagrebu izvijestivši da se u jednom slučaju radi o ubojstvu u obitelji te je počinitelj priveden dok se drugo ne dovodi u vezu sa zločinom od strane partnera ili člana obitelji.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ubojstvo na Maksimiru

Policija je objavila i da se sumnja da je u petak u Maksimiru oko 7:25 sati u stanu član obitelji, 62-godišnjak, počinio kazneno djelo „Teško ubojstvo ženske osobe“ na štetu 59-godišnje članice obitelji, na način da je prema njoj iz vatrenog oružja ispalio hitac s namjerom da ubije.

Mlađi muški član obitelji mu je tada i u međusobnom naguravanju oduzeo vatreno oružje te potom istrčao iz stana. Tada se osumnjičeni zatvorio u kuću u koju su policijski službenici nasilno ušli pri čemu su prioritetno iz stana iznijeli ranjenu ženu koja je odmah prevezena u KBC Zagreb.

Osumnjičenog, koji nije postupao po naredbama policijskih službenika, uz uporabu sredstava prisile su uhitili i stavili pod nadzor nakon čega je priveden u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Policija nije imala ranijih postupanja u obitelji, a tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je oružje kojim je počinjeno ovo kazneno djelo osumnjičeni posjedovao legalno.

Ranjena članica obitelji je naknadno od posljedica ozljeda preminula u KBC Zagreb. Tijekom kriminalističkog istraživanja, s obzirom da se došlo do informacije da je osumnjičeni prethodno popio sredstvo s namjerom da si oduzme život, prevezen je u KBC Zagreb gdje je rano jutros od posljedica učinjenog preminuo.




Bio je potpuno rastrojen

Utvrđeno je da se ubojstvo na Srednjacima dogodilo oko 20:50 kad je 35-godišnjak nasilno ušao u stan i oštrim predmetom gospođi zadao više ubodnih i reznih rana. Očevid na mjestu događaja potrajao je do ranih poslijepodnevnih sati, a vrlo brzo nakon toga potvrđeno je da je vjerojatni počinitelj priveden.

Počinitelj je tijekom ispitivanja bio potpuno rastrojen. Istražiteljima je rekao da je “spasio svemir”. Poznato je da je počinitelj bio član političke stranke i da je 2021. godine na lokalnim izborima bio član njenog biračkog odbora na Srednjacima.

Na mjestu potrage za Dankom pronađen prizor koji para srce: Istraga se širi na obližnja područja




“Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor”, javili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Autor:B. D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.