Otac Edward Looney

Svećenik poziva: OVE KORIZME SLUŠAJTE SVOJU MAJKU! Zapanjujuće riječi život znače

Autor: Vjera

Budimo poslušni Majci, poput Isusa i doživjet ćemo čudesne stvari

Isus je slušao Mariju kroz cijelo djetinjstvo. To čujemo u Lukinom evanđelju kad ga Isusovi roditelji pronađu u Hramu. Njegovi roditelji postavljaju pitanje. Isus sluša i odgovara. Tada nam se govori da se vraća u Nazaret i da je poslušan Mariji i Josipu, uči od njih i raste u dobi i mudrosti (vidi Luka 2: 41-52).

Marija je i naša majka. Ona i nas uči. Kao što je Isus slušao i bio poslušan Mariji, i mi bismo je sada trebali slušati i poslušati. Kroz mnoga ukazanja, Gospa je razgovarala s raznim vidiocima i davala svoje majčinske savjete, ne samo njima već i za cijeli svijet. Poruke koje je Marija izgovorila namijenjene su svim vjernicima.

Savjet koji su nam dale naše majke bio je namijenjen našem dobru. Ponekad ono što su nam rekli već znamo. Ostale stvari nismo željeli čuti jer su bile teške i izazovne. A možda se godinama kasnije osvrnemo i zahvalni smo na savjetima naših majki. Isto vrijedi i za Marijina ukazanja i poruke. Ponekad nas izazivaju i govore nam stvari koje ne želimo čuti, ali to čini u našu korist.

Tijekom svog korizmenog hodočašća uronit ćemo u njene poruke.

Guadalupe

Djevica iz Guadalupe ukazala se Juan Diegu u prosincu 1531. Učila je Juana Diega da je Majka istinskog, živog Boga i uputila ga da ode biskupu i zatraži izgradnju crkve. Biskup je zatražio znak, a Gospa je pokazala Juanu gdje može naći ruže, čudesno rastuće zimi, koje je okupio i donio biskupu, otkrivajući čudotvornu Gospinu sliku koju i danas štuju hodočasnici.

Nikada ne zaboravite riječi koje je Gospa uputila Juanu Diegu:
Malo moje dijete, najmanje od svih, neka te ništa ne uznemirava.
Zar ne znaš da si u mom krilu??
Zar ja nisam tu… Ja, koja sam tvoja majka?

Laus, Francuska

U ovom nizu ukazanja, koje je tijekom nekoliko desetljeća (1664. – 1718.) primila Benoîte Rencurel, Marija je počašćena pod naslovom Utočište grešnika. Njezina se poruka ovdje usredotočila na obraćenje života, ističući poštivanje Božjeg imena. Ukazanja su dobila odobrenje Crkve 5. svibnja 2008.
Gospa je vidjelici ponavljala: “Molite neprestano za grešnike.”

Rue du Bac, Francuska

Gospa se ukazala svetoj Katarini Laboure ovdje 1830. Tijekom ovih ukazanja, Gospa je zatražila stvaranje Čudesne medalje, koje nose riječi

„O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo“. To je ujedno i najvažnija poruka ovog ukazanja.

La Salette, Francuska

Dvoje djece u francuskim Alpama, Maximin i Melanie, zajedno sa svojim psom, svjedočili su tri faze Marijina pojavljivanja 19. rujna 1846. Popularna slika povezana s ukazanjem je Gospa u sjedećem položaju, s licem u ruke, plačući. Marija je govorila o tuzi zbog grijeha, posebno u vezi s Gospodinovim imenom i svetkovanjem subote.

Evo važne poruke ovog ukazanja:

‘Upućujem žurni vapaj zemlji. Pozivam istinske učenike živoga Boga koji vlada na Nebesima; pozivam istinske sljedbenike Krista koji je čovjekom postao, jedinog istinskog Spasitelja ljudi; pozivam svoju djecu, istinske vjernike, one koji su mi se predali kako bi ih Ja mogla odvesti svom Božanskom Sinu… Naposljetku, pozivam Apostole posljednjih dana, vjerne učenike Isusa Krista, koji su živjeli u preziru poradi svijeta i poradi sebe: u siromaštvu i poniznosti, u preziru i tišini, u molitvi i mrtvenju, u čistoći i jedinstvu s Bogom, u trpljenju, svijetu nepoznati. Vrijeme je da izađu i svijet ispune svjetlom. Dođite i otkrijte se, kako biste bili moja dragocjena djeca. Ja sam na vašoj strani i u vama, pod uvjetom da je vaša vjera svjetlo koje vas rasvjetljuje u ovim nesretnim danima. Neka vas vaš zanos učini gladnima slave i časti Isusa Krista. Borite se, djeco svjetla, vi malobrojni koji vidite. Jer, sada je vrijeme svih vremena, konac svih konaca.’

Lourdes, Francuska

Mlada sveta Bernadette Soubirous kobnog je dana 1858. godine sa svojim sestrama otišla skupljati drva i primila prvo od osamnaest Gospinih ukazanja. Marija se identificirala kao Bezgrješno Začeće i ohrabrila Bernadette da čini pokoru za grešnike. Otkriven je ljekoviti izvor vode, i do danas hodočasnici piju i kupaju se u ljekovitim vodama. Marija se u Lourdesu otkriva kao Bezgrješna, a glavna poruka je: Moliti za griješnike.

Wisconsin

Godine 1859. godine belgijska imigrantica Adele Brise primila je tri ukazanja Kraljice neba. Prva dva bila su nijema ukazanja. Tijekom posljednjeg ukazanja, Adele je primila zapovjed da se moli za obraćenje grešnika, a posebno nudeći joj Svete pričesti kao zadovoljštinu za tu nakanu.

Pontmain, Francuska

Gospa se ukazala 17. siječnja 1871. za vrijeme Francusko-pruskog rata, otkrivajući se samo djeci okupljenoj u tom području. Ukazanje je imalo tri faze, a u završnoj fazi dolaze riječi „Ali molite, djeco moja. Bog će te čuti na vrijeme.. U ovom ukazanju Marija je počašćena pod naslovom Gospa od nade.

Knock, Irska

21. kolovoza 1879. oko dvadeset i pet ljudi svjedočilo je tihom ukazanju Gospe u pratnji svetog Josipa, svetog Ivana i janjeta na oltaru. Ukazanje je trajalo gotovo dva sata. A Gospa ovdje ništa nije rekala.
I šutnja nosi svoju poruku svijetu.

Fatima, Portugal

Troje pastirske djece, Francisco, Jacinta i Lucia, primili su niz ukazanja. 1916. posjetio ih je anđeo Portugala koji ih je trinaestog u mjesecu, od svibnja do listopada, pripremao za marijanska ukazanja 1917. godine, izuzev kolovoza, kada su djeca bila zatvorena. Gospa je zatražila svakodnevno recitiranje krunice i poželjela mir u svijetu. Otkrila je djeci tri tajne i dopustila im da vide Pakao. 13. listopada 1917. Marija je rekla djeci da je Gospa od svete krunice.

“Molite krunicu svaki dan kako biste izmolili mir svijetu i svršetak rata.”, jedna je od poruka koju bi smo trebali poslušati.

Kibeho, Ruanda

Ruanđanka preživjela genocida, autorica i popularna govornica Immaculée Ilibagiza popularizirala je ova ukazanja svojom predanošću i autorstvom knjige koja prepričava izvještaje o događajima, uz pobožnost krunice na 7 žalosti Marijinih. Ukazanja su se dogodila 1981. godine i prorekla su predstojeći genocid u Ruandi, ako se srca ne promijene.

Majka Božja u ovim ukazanjima je poručila je svim ljudima neka budu vjerni svome pozivu i neka se mole, ljube Crkvu i čine pokoru. atnike je podsjetila kako je Isus patio i kako je od svega najvažniji spas duše.

Mladima je rekla – neka lošim navikama i grešnim lagodnim načinom života ne ugrožavaju svoju budućnost.

Obiteljima je poručila neka ne zaborave skromnost i pobožnost Svete obitelji iz Nazareta.

Bogu posvećenima je rekla neka ostanu vjerni danim zavjetima.

Intelektualcima je dala do znanja neka razumom koji im je dan pomognu neukima na putu do spoznaje Boga.

Moćnicima svijeta je rekla kako su pozvani služiti. Jer, kada pljačkaju druge, uništavaju službu za koju su odabrani. Također je moćnike Gospa pozvala da ostalima dijele blagostanje, da ne ubijaju i ne progone siromašne.

Molite

Zajedno smo na hodočašću ove korizme. Upoznat ćemo Gospu i slušati njezine riječi. Ona ima najbolji savjet za nas. Slušajmo i živimo to u svom životu.

Majko Marija, tijekom ovog korizmenog hodočašća, pomozi mi da poslušam tvoje riječi i majčinske savjete i na taj način shvatiš koliko me voliš i želiš ono što je najbolje za mene.

Otac Edward Looney

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.