foto: wikimedia/pixabay

Strahovite poruke anđela u Fatimi: ‘Ovako molite, Isus i Marija čuju vaše molitve’

Autor: Z. K.

Kakvu je zapovijed Anđeo mira dao fatimskim pastirima, da spriječe snažnu Božju odmazdu, za uvrede i bogohuljenja koja činimo protiv Njega?

Svijet je prešao put od nevjerovanja u Boga, do ratovanja protiv njega, do toga da ga vrijeđa i huli, kao da mu je najgori neprijatelj i neko podlo biće. Posebno putem psovki kojima je nažalost jako sklon upravo naš narod.

To silno vrijeđanje Boga pretpostavlja velike opasnosti za čovječanstvo, jer Sveti Božji gnjev ne može podnijeti da se bića koja je On stvorio, s toliko ljubavi, pobune na tako okrutan način.

Stoga, strašan rizik visi nad nama, ako ne ponudimo djela zadovoljštine za te bolne prijestupe.

U ukazanjima u Fatimi, Anđeo mira izdiktirao je malim pastirima najvažniju molitvu oprosta našeg vremena, i rekao im da mole kako bi izgbjegli opasnost.

Isus je objavio svećeniku upozorenje svijetu: EUROPA ĆE IZGORJETI U JEDNOM SATU!
Ukazanja Anđela u Fatimi su neopisivo važna

Jedna od fatimskih misterija, kojoj se posvećivalo vrlo malo pozornosti, prijašnja su ukazanja Anđela mira. Tek je 1924. godine sestra Lucia nasamo progovorila o tim ukazanjima, kad su Jacinta i Francisco već bili umrli.

foto: fatimski pastirići/wikimedia

Ali svećenik joj je savjetovao da ne govori o njima, jer bi se mogao mjeriti s ukazanjima Djevice Marije. Tako su ta ukazanja Anđela mira javno objavljena tek 1937. godine, kada je sestra Lucija napisala svoje memoare i otkrila činjenice.

Isus i Marija čuju vaše molitve

Došao je pripremiti Gospina ukazanja , dati pastirima katekizam posebno o euharistiji i pričestiti ih. I na kraju odrediti pobožnost odštete euharistijskom Srcu Isusovu, koja se danas iskreno zanemaruje.
Ova ukazanja Anđela mira ostavila su snažan dojam na male pastiriće.

Prvo ukazanje anđela bilo je već 1915. godine i slijede tri ukazanja 1916. godine, da bi tek 1917. došla Djevica Marija u šest ukazanja.

Negdje između travnja i listopada 1915., Lucíja je sa svojim rođacima otišla pasati ovce na brdo Cabeço. I dok su se molili, iznenada se u zraku, ispred drveća, pojavio se lik, koji je izgledao kao kip od snijega napravljen od oblaka, gotovo proziran za zrake sunca.

Nastavili su se moliti s očima uprtim u lik, a kad su završili, lik je nestao. Kasnije će Lucía u tom maglovitom liku prepoznati anđela koji će im se triput ukazati godine 1916.

Imena koja su si Anđeli sami dodjelili bili su Anđeo Portugala,  i Anđeo Mira.

Prvo ukazanje bilo je u proljeće 1916., dok su čuvali svoje ovce u na istom brdu Cabeço.
Bilo je to nakon što su završili s molitvom krunice,

Anđeo je bio mladić od oko 14 godina, a njegov je lik bio proziran i svjetlucav.
Došavši do njih, reče: “Ne bojte se. Ja sam Anđeo mira. Molite sa mnom!”

I kleknuvši na zemlju, sagnuo je čelo do zemlje, a pastirići su ga oponašali.

I poneseni nadnaravnim pokretom, ponovili su molitvu koju je izgovorio:

‘Bože moj, ja vjerujem u Te, ja Ti se klanjam, ja se ufam u Te i ja Te ljubim. Molim Te oproštenje za sve koji ne vjeruju u Te, koji Ti se ne klanjaju, koji se ne ufaju u Te i koji Te ne ljube.’

Dignuvši se, Anđeo je rekao djeci:‘Tako molite. Srce Isusovo i Srce Marijno čuju vaše molitve.’  

‘Što što radite? Molite, puno molite!’

U drugom ukazanju mali su pastiri bili u sjeni drveća koje je okruživalo zdenac. Anđeo dolazi i opominje djecu da ne gube vrijeme na ispraznosti. Pojavi se pored njih i reče>>>više na vjera.hr

Razotkriven je Sotona i njegov rat- ovo je poruka Fatime, oružje koje ujedinjuje svijet!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.