foto: snimka zaslona/X/vaticannews

Papa prima Sylvestera Stallonea obraćenog na katoličanstvo: ‘Ako gledate Boga, možete se opet roditi’

Autor: Z. K.

Ovog petka, 8. rujna, papa Franjo primio je u Vatikanu američkog glumca i filmaša Sylvestera Stallonea, jednog od vodećih holivudskih akcijskih glumaca, s njegovom obitelji.

Sveti se Otac susreo s tom filmskom zvijezdom koja je 2007. otkrila da se “vratio vjeri”, što je činjenica u njegovu životu koja je inspirirala boksačev film “Rocky Balboa”.

POZNATA FILMSKA REDATELJICA VIDJELA ISUSA: ‘Moram hitno ovo reći svijetu, posebno vjernicima’

U videu susreta možete vidjeti kako glumac, u pratnji brata, supruge i tri kćeri, zahvaljuje Svetom Ocu na izdvojenom vremenu.

Papa Franjo uvjerava da je to “čast” i podsjeća glumca da smo “rasli uz njegove filmove”.

Stoga se Stallone u šaljivom tonu i referirajući se na film “Rocky Balboa” obraća Svetom Ocu i pita ga je li spreman boksati. Papa potom oponaša glumčevu gestu.




Zaveden, morao proći iskušenja i nevolje

Nakon obraćenja, također protagonist filma “Rambo” svjedočio je da “prošlost nije važna. Ako pogledate u Boga, možete se ponovno roditi.

Stallone je odrastao u katoličkoj obitelji i školovao se u katoličkim školama. Tada je, kako je ispričao 2007., “nekoliko puta krivo skrenuo kad je izašao u ‘stvarni život’. Morao sam proći kroz svoja iskušenja i nevolje.”

Objašnjavajući ovaj obrat u svom životu, Stallone je rekao: “Većina mojih prethodnih filmova bila je krvava; “Bili su to kreativni plodovi moje mladosti, kada mi brak nije išao dobro, a i sam sam se osjećao zavedenom svim iskušenjima Hollywooda”.

Isto tako, preporučio je svojim sljedbenicima da “idu u crkvu kako bi se oslobodili pritisaka i vježbali svoju dušu”.

BOG GA DOZIVAO ZNAKOVIMA: Moćno obraćenje na katolicizam glumca iz ‘Ratova zvijezda’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.