Foto: Pexels

Na dan proglašenja dogme o uznesenju Papa vidio veličanstveni prizor na nebu: ‘Odonda, nikad više’

Autor: Z. K.

Najpoznatije čudio Sunca je ono iz Fatime kojemu je svjedočilo oko 70 tisuća ljudi koji su gledali sunce je zgromilo sve prisutne a očarava do danas.

Sunce kao vatrena kugla je velikom brzinom išla naprijed nazad kao da će se srućiti na zemlju, a prisutni su počeli bježati, plakati, jaukati, a o tome su izvještavali i brojni novinari, ateisti, izbezumljeni viđenim.

No, osim tog događaja, kao i brojnih naknadnih čuda na mjestima ukazanja diljem svijeta, primjerice u filipinskom svetištu Božjeg milosrđa, čemu je svjedočilo desetak tisuća ljudi, čudu Sunca svjedočio je i papa Pio XII. i to čak četiri puta.

‘Opazih fenom’

Simbolično, papa je ovaj prizor vidio prije samog proglašenja dogme o tjelesnom Uznesenju Blažene Djevice Marije u nebo kao i nešto vremena nakon toga.

Papa je to pismeno priopćio kardinalu Federicu Tedeschiniju:

„Bilo je to 30. listopada 1950. godine…Penjao sam se k Trgu Gospe Lurdske, prema vrhu brijega, u drvoredu koji prolazi desno uz ogradni zid. Za trenutak podigoh oči sa svojih ruku. Tada opazih fenomen koji do tog časa još nisam vidio. >>>više na vjera.hr

‘Nazvala nas je i plačući rekla, vidim’: Otac djevojčice koja je progledala u Fatimi progovorio







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.