Kratka molitva za snagu u kušnjama!

Autor: Vjera

Kušnje su sastavni dio vjerničkog puta, nekad su manje bolne nekad više a one služe prvenstveno kako bi nas ojačale u vjeri. Jer, lako je vjerovati kad je sve lijepo i krasno, a malo teže kad boli! Zbog toga vam donosimo lijepu molitvu za snagu Isusovu za pobjedu u kušnjama svijeta....Samo hrabro s Isusom.

Da, Isuse, Bože moj, ti ćeš biti moja snaga, moj duhovni vođa, moj savjetnik, moje strpljenje, moje znanje, moj mir, moja pravda, moja razboritost. Tebi ću se utjecati u napastima, u slabostima, u protivštinama i strahovima. Ničega se više ne želim bojati, ni prijevara, ni đavolskih zamki, niti svoje slabosti, jer ti ćeš biti moja snaga u svim kušnjama. Ono što je čudesno, jest da mi u trenutku kad me pripuštaš u takvo stanje, daruješ i pouzdanje.
Budi vječno slavljen i ljubljen od svoga stvorenja, ljubljeni moj Gospodine. Što bih ja postao da ti nisi moja snaga? A ti jesi moja snaga, kako me uvjeravaš po sv. Pavlu: „Sve mogu u onome koji me jača.“ (Fil 4,13) Ti si uvijek u meni i ja u tebi, na bilo kojem mjestu, u bilo kojoj opasnosti, bilo koji neprijatelj da mi prijeti, uvijek je sa mnom tvoja snaga. Dovoljna mi je ova sigurnost da postignem mir kada se jave sve tjeskobe i tuge u pobuni moje naravi, koja se toliko snažno buni da se bojim za ustrajnost na putu savršenstva, na koju si me, Gospodine, pozvao. Amen.

Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.