foto: snimka zaslona/youtube

Kao komunist došao u Međugorje, danas je fratar: Na Križevcu, kaže, čuo je Isusa

Autor: Z. K.

U srcu doline Rieti, u središnjoj Italiji, nalazi se samostan Fontecolombo, u kojem živi mala zajednica franjevačke braće. Među njima je i otac Cristóforo Amanzi.

Ovaj 66-godišnji redovnik iza sebe ima vrlo osebujnu priču o obraćenju i pozivu. Član talijanske komunističke partije od mladosti, bio je gorljivi antiklerikalac.

U dobi od 32 godine imao je djevojku, rastavljenu ženu i majku dvoje djece, koja se tek obratila i hodočastila u Međugorje.

Ercole Amanzi, kako mu je bilo ime prije nego što ga je promijenio nakon redovničkog zavjeta, otišao je u BiH kako bi uvjerio svoju partnericu da napuste Međugorje i zajedno provedu nekoliko dana na obližnjoj dalmatinskoj obali.

Ali u ovom selu u kojem se Djevica ukazala, doživio je ozbiljno obraćenje koje će završiti potpunom preobrazbom života koji je vodio da bi na kraju prihvatio čak i redovnički život.

Od njegova dolaska u Međugorje ništa nije išlo kako je Ercole predviđao. Ne samo da nije uspio uvjeriti svoju djevojku da napusti ovo marijansko mjesto i ode na more na odmor, nego je ova žena odlučila prekinuti vezu s njim.

Nakon obraćenja bila je svjesna da je već udana i da takav odnos nije primjeren.




No, partnerica je otišla korak dalje i pokušala je duhovno pomoći Ercoleu kako bi uz suradnju ostalih hodočasnika na tom hodočašću mogao upoznati tog istog Boga protiv kojeg se borio cijeli život.

Prema onome što je svjedočio Ercole (sada Cristóforo) je razgovarao s časnom sestrom i doživio mistično iskustvo: “Kada sam joj stisnuo ruku, vidio sam ispred sebe riječ od četiri slova, žuto poput sunce koje je oblikovalo riječ Iesu (Isus na talijanskom) i koje se pojavilo na crnoj pozadini”.

Potpuno obavijen događajem i svime što je proživljavao, odlučio se popeti na brdo Križevac i pokušao izmoliti Zdravo Marijo, jedine molitve čijeg se ulomka mogao sjetiti.
“Nakon nekog vremena molitve bilo je kao da sam izgubio razum. >>>više na vjera.hr




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.