zupavodnjan.com

ČUDO JEDINSTVENO U SVIJETU! Neraspadnuta tijela svetaca u Hrvatskoj šokiraju znanstvenike!  

Autor: Vjera

Veliko čudo u Vodnjanu godinama šokira svijet i znanost, a mnogi Hrvati ne znaju ništa o tome

Zbirka relikvija u Vodnjanu kao i Vodnjanska Sveta Tijela, tijela neraspadnutih svetaca nalaze se u crkvi Sv. Blaža u Vodnjanu u Hrvatskoj i apsolutni su fenomen koji je zaprepastio znanstvenike koji nemaju do dana današnjeg objašnjenja za ono što se tamo može vidjeti. Da bi zaštitio zbirku od uništenja tijekom invazije postrojba Napoleona Bonapartea, Gaetano Gresler, akademski slikar, sklonio je ovu zbirku iz mjesta pokraj Venecije u Vodnjan godine 1817. gdje stoji do današnjeg dana.

Vodnjan je poznat u svijetu po ovo zbirci čudesnih relikvija, a zanimljivo je da hrvatski narod u većini uopće ne zna kakvo blago im je dano. U zbirci se nalazi ukupno 370 relikvija od 250 kršćanskih svetaca. Među njima se nalaze i neraspadnuta tijela svetih, Svete Nikoloze BurseSvetog Ivana Olina, Svetog Leona BemboeSvetog Pavla nadbiskupa carigradskog, što predstavlja znanstveni fenomen ili čudo stotinama godina.

Ovo jedinstveno blago relikvija nalazi se u prostorijama bivše sakristije. To je najveća zbirka u Hrvatskoj i jedna od najvećih u Europi. Svake godine tisuće posjetitelja posjećuju i hodočaste na ovo mjesto.

Naime, tijekom povijesti Katoličke Crkve, tijela mnogih svetaca ekshumirana su nakon smrti te pronađena neraspadnuta. Obično se nakon smrti naša tijela prirodno raspadaju, ali ne i kod svetih.

Postoje sveci koji su bili izloženi tolikoj svetosti da je Bog sačuvao njihova tijela nama na svjedočanstvo i stotinama godina poslije smrti.  A znanost je kod ovog fenomena potpuno zbunjena i kod mnogih svetaca nemaju objašnjenje za neraspadanje njihova tijela, tako je i s relikvijama i tijelima u Vodnjanu u Hrvatskoj.

Tijela u Vodnjanu nisu balzamirana niti ikada bila hermetički zatvorena. Pored tijela sačuvana je i odjeća u kojoj su sveci pokopani, a nalaze u staklenim ljesovima izloženi javnosti! Znanstvenici još ne mogu objasniti, što je spriječilo raspadanje, ali vjera može. Riječ je o neraspadljivosti Božjeg hrama, našeg tijela koje je hram Božji, pa nam ova neraspadnuta tijela svetih ljudi svjedoče samo jedno! Nemoguće je u stanje raspada dovesti ono što je Božje i vječno.
Autor:Vjera
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.