BOZANIĆ U MARIJI BISTRICI ZAVAPIO: Godinu i pol nakon potresa i dalje se sprečava obnova crkava

Autor: Dnevno.hr

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić danas je predvodio svečano euharistijsko slavlje na 290. zavjetnom hodočašću vjernika grada Zagreba u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Na misnom slavlju koncelebriralo je više od 50 svećenika iz zagrebačkih župa, a okupio se velik broj vjernika.

Kardinal Bozanić je istaknuo kako i godinu i pol dana nakon potresa i dalje postoje prepreke koje usporavaju obnovu domova, crkava i institucija, kao i da strpljivo čekaju rješavanje glede gradnje župnih crkava počevši od Trnjanske Savice, Španskog, Jelkovca, Kajzerice, Rudeša i drugih mjesta.

“Kao Nadbiskupija smo učinili što je u našoj moći, ali teško je ići dalje ako nema razboritosti i suradnje od strane Grada, uključujući u prvom redu ispunjavanje preuzetih obaveza. U ovim se slučajevima radi o naslijeđenim poteškoćama, stoga apeliramo na one kojima su nedavno građani povjerili odgovornost za Zagreb da zajedno u demokratskom dijalogu potražimo prikladnija rješenja”, pozvao je Bozanić istaknuvši da je teško povjerovati da je nekome drago da katolički vjernici, građani Zagreba, budu na otvorenim površinama izloženi vremenskim nepogodama ili skučeni u neprikladnim prostorima.

“Ne tražimo nikakve posebne pogodnosti, ni povlastice, nego osjetljivost i pravednost za koju se zalažemo prema svim ljudima”, rekao je Bozanić.

Kardinal je u Mariji Bistrici istaknuo kako znamo da nema puta razvoja, zadovoljstva i istinskoga zajedništva bez brige za djecu.

“Dijete začeto i rođeno usmjereno je prema vječnosti i ono će živjeti zauvijek”, rekao je Kardinal.




Bozanić se u Mariji Bistrici posebno zahvalio biskupima i svećenicima na njihovoj prilagodljivosti u vremenu pandemije jer su se, s jedne strane, držali zadanih mjera, a s druge su strane brinuli za svoje vjernike.

Pogledajte sv




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.