Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ŽESTOK UDAR KAROLINE VIDOVIĆ KRIŠTO! Prijavila Danka Končara: Iznijela zastrašujuće detalje

Autor: Iva Međugorac

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto otkrila je da je glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek prijavila korupciju u privatizaciji i poslovanju Brodotrogira, spomenuvši i Danka Končara kojemu su porezni obveznici prema njenim riječima isplatili 330 milijuna kuna.

“Dok svjedočimo svakodnevnom padu životnog standarda i gubljenju egzistencija hrvatskih obitelji, vladajući moćnici nezaustavljivo krše zakone pljačkajući imovinu hrvatskih građana, a slučaj Brodotrogira bi mogao puniti rubriku ‘Vjerovali ili ne”, ustvrdila je Vidović Krišto te podsjetila da je Končar od Vlade 2013.godine dobio u vlasništvo Brodotrogir, pri čemu je u ugovoru istaknuto da kupovna cijena iznosi jednu kunu, dok svi dugovi trogirskog škvera prelaze na Vladu.

“U ugovoru stoji da kad novi vlasnik isplati tu kunu u roku 30 dana dobiva prvu ratu državnih potpora u iznosu od 130 milijuna kuna. Sve skupa, hrvatski porezni obveznici su Končaru isplatili 330 milijuna kuna”, rekla je Vidović Krišto koja smatra da je cijeli posao bio pokriće za izvlačenje državnih novaca iz proračuna za što je najbolji dokaz direktor, izvjesni Mateo Tramontana koji je i ranije upravljao brodogradilištem pretvorivši ga u ruinu, a direktorom je nastavio biti i u novim vlasničkim okolnostima. “Svakomu je jasno da se to protivi ne samo poslovnoj, nego i zdravorazumskoj logici i da je riječ o nečasnim rabotama. Država je svih ovih godina imala mogućnost nadzora i raskida ugovora, ali državne institucije ne služe građanima, već moćnicima.

“Rezultat tog kriminala i bezakonja su radnici bez plaća, već osam mjeseci te masovni otkazi – Brodotrogir je u vrijeme Končareva preuzimanja imao 1200 zaposlenih, a sada ih ima 250”, naglasila je zastupnica te dodala:

“Ovako otvorenu korupciju nema nijedna država Europske unije pa ćemo na ovom slučaju pokazati da će pravda pobijediti nepravdu jer nisu prekršeni samo hrvatski već i europski zakoni. Svim dopuštenim demokratskim sredstvima prisilit ću institucije da ovaj slučaj do kraja rasvijetle te obeštete radnike i državni proračun”, poručila je Vidović Krišto.

“Jugo-manager Končar još u komunizmu je zbog korupcije ležao u zatvoru, a danas baca na ulicu poštene hrvatske radnike, dok ga istovremeno korumpirani mediji prikazuju kao velikog graditelja, kao na trenutnom slučaju projekta u Zagrebu”, rekla je Vidović Krišto.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.