Foto: Screenshot/Društvene mreže

Zatvorenici nemaju milosti prema ubojicama male Vanje: Jedan od njih šokirao razlogom

Autor: I.G.

Osumnjičeni za organiziranje i sudjelovanje u ubojstvu Vanje Gorčevske, koja je nestala i tragično preminula, trenutno su smješteni u posebne ćelije, pišu makedonski mediji. Prema izvještaju portala Blic.rs, kad su ostali pritvorenici vidjeli osumnjičene, izrazili su svoj bijes, vrijeđali ih i lupali po rešetkama.

Trojica od četvorice osumnjičenih za otmicu i ubojstvo Vanje Gorčevske, smješteni u zatvoru Šutka, priznali su svoju krivnju i svoju ulogu u ovom tragičnom događaju. Tijekom boravka u ćelijama, pritvorenici su ih konstantno konfrontirali pitanjima poput “Kako si mogao ubiti dijete?”, “Zašto?”, i “Zašto si ubio dijete?”.

Velibor Manev je navodno odgovorio: “Trebao mi je novac za svadbu”. Ova izjava, posebno nakon otkrića da je Manev otac dviju kćeri i djed, dodatno je revoltirala prisutne – kako zatvorenike, tako i zaposlene u zatvoru.

Gotovo svi priznali krivnju

Glavni osumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo, koji je također priznao krivnju, bili su bliski prijatelji s zajedničkim fotografijama na društvenim mrežama. Izvori MMS-a kažu da su slična pitanja upućena i Vanjinom ocu Aleksandru Gorčevskom. “Kako si mogao?!”, pitali su Aleksandra, ali je on po dolasku u Šutku samo šutio.

Foto: Screenshot

Prije nekoliko dana, odjeveni u specijalnu odjeću i ošišani gotovo na ćelavo, otac Vanje Gorčevske, Aleksandar, i trojica osumnjičenih pod jakim policijskim osiguranjem izvedeni su pred suca. Kasnije je priveden i vozač koji je vozio glavnoosumnjičenog Ljupča Palevskog Palča, za kojeg se vjeruje da je ubio Vanju Gorčevsku.

Spominju se i teorije o tome da je Palčo, koji je osumnjičen i za ubojstvo Panča Žežovskog, umirovljenika čijim automobilom su otmičari vozili djevojčicu, ubijao i ranije. Naime, govori se o peterostrukom ubojstvu iz 2012. godine, za koje su osuđeni etnički Albanci.

Novinar: Nije bilo ničeg konkretnog

Za Blic.rs je o ovome govorio novinar Bojan Stojkovski.
“Bilo je nekih spekulacija o ovom pitanju, a većina je došla od nekoliko manjih političkih stranaka iz albanskog političkog bloka. Oni su pozvali ministra unutarnjih poslova Olivera Spasovskog da se pozabavi ovakvim tvrdnjama, ali nije bilo ničeg konkretnog što bi podržalo ove tvrdnje”, rekao je Stojkovski.

Isti kriminalci ubili Vanju i frizera iz Velesa: Ključna osoba pronađena u Hrvatskoj
Priča se i kako je Palevski gradio zgradu odakle je djevojčica oteta.

“Prema pisanju jednog lokalnog medija, Palevski i njegova građevinska firma UNA ENTERPRISE zaista su gradili zgradu u kojoj je Vanja živjela. Prema istraživanju TV21 o popisu imovine, Palevski je također posjedovao prostor od 20 kvadratnih metara u toj zgradi”, rekao je Stojkovski.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.