Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Zagrepčani će se moći besplatno voziti žičarom: Tomašević objavio kada odluka stupa na snagu

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević najavio je danas da će Zagrepčani i Zagrepčanke od prvog vikenda u svibnju 2024. godine imati besplatan prijevoz žičarom, a sve u cilju zaštite Medvednice i unapređenja kvalitete rekreacije.

“Dva su razloga za ovu odluku; prvi je činjenica da Zagrepčani već sada financiraju žičaru kroz otplatu kredita koji se plaća iz gradskog proračuna još 11 godina, a drugi što želimo štititi park prirode Medvednica jačanjem javnog prijevoza i postupnim ograničavanjem automobilskog prometa”, rekao je gradonačelnik Tomašević dodavši da će od svibnja korisnici žičare koji nisu Zagrepčani plaćati nižu cijene karte.

Grad Zagreb je danas potpisao sporazum s Parkom prirode Medvednica, kojem je cilj razvoj sadržaja za posjetitelje kroz održivo korištenje prirodnih resursa, i u kojem se obje strane obvezuju na poduzimanje mjera za ograničavanje automobilskog prometa.

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

U funkciji vidikovac s caffe barom

“Danas smo otvorili uređen Rudarski vrt i Rudnik Zrinski, a podsjećam da smo rekonstruirali Sljemensku cestu i vršnu zonu, započeli projekt rekonstrukcije i prenamjene napuštenog objekta gornje stanice stare sljemenske žičare, radimo na biciklističkoj flow stazi, adrenalinskom parku, i drugim sadržajima na Medvednici”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Gradonačelnik je prisutne podsjetio da je od nedavno u funkciji vidikovac s caffe barom u TV tornju čiju aktivaciju je inicirao upravo Grad Zagreb, a u planu je i uređenje Muzeja skijanja u njegovom podnožju.

 
 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.