Foto: Guliver Image/ AP Photo/Darko Vojinovic

Vučić će ovu legendu ‘pretvoriti’ u Srbina: ‘Uskoro će dobiti putovnicu’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Predsjedničkoj zgradi Stevea Wozniaka, inženjera informatike i suosnivača tvrtke Apple.

Prilikom obraćanja medijima Vučić je predstavio IT genijalca, koji je Apple Computers Inc. osnovao skupa sa Steveom Jobsom i Ronaldom Waynom, rekavši da je ključan razgovor njih dvojice bio o obrazovanju.

Foto: Screenshot/Instagram

Vučić najavio da će Wozniaku dati srpsko državljanstvo

“Nama je najveća čast što vjerujem da će Vlada Srbije tvorcu svjetske IT industrije dodijeliti srpsku putovnicu. Čestitam Wozniacku i njegovoj supruzi koji će danas – sutra postati državljani Srbije”, rekao je bombastično Vučić.

“Možemo se pohvaliti da je računalni genije državljanin Srbije. Neki kažu da smo mi dali pare da dođe. Ne, čovjek je došao u Srbiju bez dinara, sam je platio kartu i došao”, dodao je. U međuvremenu su srpski mediji javili kako je Vlada prihvatila Vučićev prijedlog za dododjelu državljanstva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)




Informatičar i izumitelj, Wozniak je tijekom godina bio uključen u razne poslovne i filantropske pothvate, fokusirajući se primarno na podučavanje računalnih vještina za djecu od 11 do 13 godina u školama.

Posljednjih godina pomogao je u financiranju poduzetničkih pothvata u raznim područjima kao što su razvoj globalnog satelitskog navigacijskog sustava (GPS) i telekomunikacije, flash memorije, tehničkog obrazovanja, ekološke svijesti, satelita i tome slično.




Wozniak je također osnovao platformu za obrazovanje i obuku nakon srednje škole usmjerenu na softversko inženjerstvo i razvoj tehnologije.

Foto: Screenshot/Instagram

Wozniak otkrio kako se našao u Srbiji

Nakon Vučića oglasio se Wozniak, Amerikanac poljskog podrijetla, koji je ispričao kako se našao u Srbiji. Naime, tome je doprinijelo poznanstvo s tenisačem Jankom Tipsarevićem, ali i ljubav prema ovom dijelu svijeta u koji spada i Srbija.

Wozniak je rekao da su se on i njegova supruga Janet zaljubili u Dunav i sve zemlje uz tu rijeku.

Žena je varala ovog Hrvata i to ga je uništilo, a ubojstvo oca u Bosni nikad nije prebolio

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.