Foto: Instagram Screenshot

Vozači u Vojvodini svjedočili neviđenom vremenskom fenomenu: ‘Apokalipsa je stigla’

Autor: Dnevno.hr

Snažno nevrijeme stiglo je i u susjednu Srbiju. Temperatura je drastično pala u pojedinim dijelovima zemlje, a na društvenim mrežama osvanula je dramatična snimka pješčane oluje koja je spustila mrak na okolinu Kule.

Kako se može vidjeti na videu, ne vidi se prst pred okom duž puta Kula – Ruski Krstur, vide se samo obrisi automobila.

“Ovakvo je stanje na sjeverozapadu Vojvodine! Oluja, izolirane oluje s pljuskovima, grmljavinom i olujnim vjetrom. Olujni, orkanski vjetar podiže prašinu i smanjuje vidljivost na 0 metara”, piše u objavi na Instagramu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 𝗛 𝗔 𝗜 𝗟 𝗭 | SRB |® (@hailz_srbija)




Prljava kiša je nemilosrdna

Malo iza 15 sati u Beogradu je počeo puhati jak vjetar, sunca nema, prilično se smračilo i znatno je hladnije nego proteklih dana.

“Upravo kreće nevrijeme u Beogradu, tako da od ovog trenutka imamo pad temperature sve do ujutro, na do 7, 8 sati kada će temperatura pasti za jedno 20 stupnjeva u odnosu na ovo vrijeme sada. Sada je otprilike 27 stupnjeva, ujutro kad se budemo probudili bit će 7, 8 stupnjeva u Beogradu”, rekao je klimatolog profesor Vladimir Đurđević.

Hrvatska se bijeli, stigli nevjerojatni prizori iz mnogih krajeva: Strahuje se da to nije sve




Najavljivana kiša koja nosi saharski pijesak, takozvana “prljava kiša”, pala je i u Nišu. Iako je kiša jedva natopila tlo, ostavila je tragove na automobilima.

Podsjećamo, nalet hladnoće koji se nadvio nad Hrvatsku i okolne zemlje nastavit će se i sutra. Na kopnu će sutra biti promjenljivo i pretežno oblačno, a na Jadranu djelomice sunčano.

Još u noći i ujutro kiša na istoku, a pljuskovi i grmljavina u Dalmaciji. Poslijepodne su lokalni pljuskovi kiše mogući u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a snijega u Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeverni.

Na Jadranu umjerena i jaka bura, pod Velebitom još prijepodne s olujnim udarima, a u Dalmaciji i zapadni te sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura od 1 do 6, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 6 do 11, a drugdje duž obale između 11 i 16. Najviša dnevna od 8 do 13 °C, na Jadranu od 14 do 18 °C.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.