Foto: Vlado Kos / CROPIX

Ultimatum seljaka propao: Ministrici ne pada napamet ispuniti ovu želju

Autor: I.G.

Prosvjedi seljaka nastavljaju se i osmi dan, a njihovi traktori i dalje su na cestama. seljaci upućuju ultimatum ministrici poljoprivrede Mariji Vučković, tražeći njezin dolazak u Slavoniju. Tomislav Pokrovac iz Stožera za obranu hrvatskog sela izrazio je danas u ime prosvjednika ultimatum, dajući ministrici rok do 17 sati da dođe na razgovore, no Vučković se nije pojavila.

Ministrica odbija dolazak u Slavoniju i inzistira na sastanku u Zagrebu, pozivajući poljoprivrednike da dođu u metropolu. Izjavila je da će primiti hitan poziv za sastanak i razmotriti sve relevantne teme. Unatoč tome, seljaci inzistiraju na sastanku u Slavoniji te odbijaju putovati u Zagreb.

Foto: Screenshot/RTL

‘Želimo da ministrica dođe ovdje’

“Mi u Stožeru imali smo dogovor da u Zagreb ne želimo ići jer problemi su ovdje, ne u Zagrebu. Želimo da ministrica dođe ovdje. Ako to ne želi, ona ne želi riješiti naše probleme i prosvjedi će ići dalje”, rekao je ranije danas Pokrovac.

DJECA POGINULIH I NESTALIH: ‘Dođite na naš mimohod. Oni su naš ponos, mi njihova snaga’

Seljaci stoga odbijaju sastanak u Zagrebu, a daljnji potezi još nisu jasni.

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Mladen Pavić komentirao je prosvjed, nazivajući prosvjednike politički motiviranima.




“Prosvjednici su isključivo politički motivirani ljudi dovedeni na cestu kojima je zadatak dovesti još više takvih”, kazao je za RTL.

‘Situacija pod kontrolom’

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog veterinarskog instituta Lorena Jemeršić navodi kako je situacija s afričkom svinjskom kugom pod kontrolom.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Ukupno 22 posto, što je bilo tri mjeseca takav slučaj, pozitivnih u odnosu na pretražene uzorke svinja, danas smo spali, odnosno ovaj mjesec, svega na tri posto, što je drastičan pad. Možemo reći da je situacija za sada pod kontrolom, no opreza nikada dovoljno”, rekla je Jemeršić.




Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.