Foto: Zvonko Pavic / CROPIX

Plenković poslao jasnu poruku Grbinu: ‘To neće gledati’

Autor: Dnevno.hr

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u Zadru je sudjelovao na svečanosti uručivanja Sporazuma o provedbi ITP-a za otoke i uručivanju Ugovora za program razvoja otoka 2024. Nakon toga premijer ide u Šibenik, a tom prilikom dao je izjavu za medije.

Hoćete li se odazvati sučeljavanju, upitala ga je novinarka, na što je rekao da se vrlo rado odaziva sučeljavanjima, kao što je 2016. i 2020. godine, kao da je i on sam uveo taj trend u HDZ.

“Ja sam se tome veselio i u ovim izborila, ali ove nemam s kime. Grbin je sam abdicirao, on bi htio možda biti predsjednik Sabora, ali ja mu poručujem da to neće biti. Uz svu dobru volju ja nemam s kim u sučeljavanje, zbog oporbe”, rekao je premijer.

Foto: Zvonko Pavic / CROPIX

‘Nek’ se bavi Milovom’

Kratko je prokomentirao i ankete.

“Prije četiri godine smo imali ankete i tada su favorizirale SDP-ovu koaliciju, ali HDZ je dobio izbore. Ovog puta su ankete bliže realnosti. Mislim da je ćemo to sigurno ostvariti”, poručio je Plenković.

Ministar Oleg Butković u četvrtak je najavio da će Milanović dati ostavku te su novinari o tome upitali i premijera.

“Nemam pojma, nek’ se bavi Milovom”, poručio je Plenković i završio svoje “druženje” s novinarima.




Milova je krava

Podsjetimo, jučer su iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske oglasili su se na svojim stranicama i objavili raspored predsjednika Zorana Milanovića, nakon što je ministar Oleg Butković rekao da je Milanović sutra planirao podnijeti ostavku, a kao dokaz je priložio screenshot koji pokazuje da predsjednikov raspored u tom trenutku još uvijek nije bio objavljen.

Svađu ministra i predsjednika u četvrtak ujutro je prvi započeo Butković najavom Milanovićeve ostavke. “Dobro jutro Zorane, što ja to čujem? SUTRA DAJEŠ OSTAVKU!! Panika, ha? Kampanja ti je u rasulu, krčmar (kako me posprdno zoveš) razotkrio te kao lažova i sada tražiš šok terapiju da probaš napraviti preokret.

Ali imaš jedan veliki problem, Zorane. Ti si pročitana knjiga!! Ta ostavka ništa ti neće donijeti. A znaš zašto? Zato što ljudi vide da te vodi mržnja, destrukcija i zlo. Ne može ti jedini program biti – pohapsit ću vas sve, sve ću vam uzeti, uključujući i moju kravicu Milovu.




Nastavlja se sukob Milanovića i Butkovića: Predsjednik neočekivano odgovorio na najavljenu ostavku

Da si bio frajer, što nisi, i dao ostavku kad si raspisao izbore, e to bi bilo vrijedno poštovanja. Ovo sada je potez očajnika i dobronamjerno ti kažem, ne blamiraj se dodatno. Budi frajer bar na kraju, stisni ruku pobjedniku i čekaj kraj mandata.

P. S. Ne pitaj me kako sam doznao. Reći ću ti kad mi odgovoriš na ona moja dva pitanja. Srdačan pozdrav, Oleg”, napisao je Butković na Facebooku.

Milanović je ubrzo odbacio nagađanja o ostavci. Na pitanje novinara da komentira Butkovićeve tvrdnje, Milanović je rekao: “On je lažov. Taj čovjek laže. I mi trebamo vjerovati jednom lažovu nakon njegovih konzultacija s kravom. Nek se nastavi konzultirati s kravom.”

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.