Foto: Josip Regovic/PIXSELL

PLATILI SMO VIŠE OD 4 MILIJUNA KUNA, A ISKORISTILI SU BESPLATAN PROGRAM? Poznato tko je izradio platformu za cijepljenje

Autor: M.V.

Ukupno 4.467.515,63 kuna Ministarstvo zdravstva platilo je izradu platforme cijepise.zdravlje.hr, a kako tvrdi Telegram, izbjegavaju reći tko je bio zadužen za izradu platforme koja se od samog pokretanja suočila s brojnim problemima. Štoviše, nedavno je greška na platformi na cijepljenje pozivala opću populaciju dok ona starija još nije ni cijepljenja.

No, kako otkriva Telegram, u programskom kodu platforme ostao je potpisa autora, a to je Cuspis grupa na čijem čelu sjedi Vinko Kojundžić.

Plaćeni su naime više od 4 milijuna kuna da bi pokrenuli platformu uz pomoć besplatnog alata WordPress. No, u ovoj priči posebno problematično pokazalo se poznanstvo ministra zdravstva, Vilija Beroša i vlasnika Cuspis grupe, Kojundžića.

“Javna nabava”

Analizom poslova koje je tvrtka sklopila s ministarstvom zaključeno je kako je ista suradnju započela 2018. godine, kada Beroš dolazi na mjesto pomoćnika, a kasnije i ministra. Od tada su im osigurani poslovi vrijedni oko 14 milijuna kuna, dok do tada, tvrtak uopće nije surađivala s ministarstvom.

Ove godine, u prva četiri mjeseca, Cuspis je od ministarstva zaprimio 913.851,35 kunu.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.