FOTO: screenshot/Ruby Franke/Instagram

Osuđena poznata influencerica: Vlastitu djecu izgladnjivala, vezivala, tukla, šutirala

Autor: Dnevno.hr

Američka youtuberica Ruby Franke (42) koja je ostala viralna na društvenim mrežama zbog svojih roditeljskih savjeta, osuđena je na najmanje četiri godine zatvora zbog zlostavljanja djeteta.

Franke se na sudu u suzama ispričavala kad je saznala za kaznu, a prethodno je priznala krivnju za izgladnjivanje i zlostavljanje svoje djece. Po svakoj točki osuđena je na kaznu od jedne do 15 godina. Njena poslovna partnerica Jodi Hildebrandt (54) koja je dobila identičnu kaznu. Koliko će svaka od njih konačno odslužiti odredit će državna komisija za uvjetni otpust, piše BBC.

Tužitelj Utaha Eric Clarke na sudu je rekao da je dvoje njene djece u dobi od devet i 11 godina u to vrijeme živjelo u “okruženju nalik koncentracijskom logoru”, a Franke je nazvao značajnom prijetnjom zajednici. “Djeci su redovito uskraćivali hranu, vodu, krevete za spavanje i gotovo sve oblike zabave”, rekao je Clarke.

Plakala je

Franke je nakon presude bila u suzama te se ispričala svojoj djeci. “Bila sam toliko dezorijentirana da sam vjerovala da je tamno svjetlo, a da je ispravno pogrešno.” Obje žene su uhićene u kolovozu 2023. nakon što je Frankein neuhranjeni 12-godišnji sin iskočio kroz prozor u Hildebrandtinoj kući u Ivinsu u Utahu. Prema policiji, dječak je potom otrčao do susjeda i tražio hranu i vodu, a imao je ozljede od vezivanja užetom.

Uhićenja su označila kraj duge i kontroverzne YouTube karijere. Franke je prikupila više od dva milijuna pretplatnika na svom kanalu pod nazivom 8 Passengers, koji je pokrenula 2015. godine.

Njezini su videozapisi prikazivali tipičnu mormonsku obitelj iz predgrađa koja se školuje kod kuće, kuha, jede i druži zajedno. No, obožavatelji su postali sumnjičavi 2020., kada je jedan od njezinih sinova spomenuo da je sedam mjeseci bio prisiljen spavati na vreći za sjedenje.




Igrala je za Zagreb, a sad rasprodaje svoju intimu: ‘Davala sam, širila noge, a sad kupujem kuću’

Dalje su ukazivali i na druge uznemirujuće i kontroverzne metode koje je koristila Franke – poput uskraćivanja hrane, prijetnje da će odsjeći glavu plišanoj igrački i otkazivanje Božića kao kaznu.

Prema policijskim zapisima, Franke je teško zlostavljala djecu vezujući ih, premlaćivajući i šutirajući ih. Ljeti ih je prisiljavala da rade na otvorenom bez zaštite od sunca što je rezultiralo ozbiljnim opeklinam. U sporazumu o priznanju krivnje Hildebrandt je rekla da je jednu od Frankeinih kćeri prisilila da “više puta skoči u kaktus”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.