Foto: Facebook

Novi šokantni detalji zločina u Makedoniji: Vanjinu otmicu naručio je otac

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski je objavio da je otmicu 14-godišnje Vanje Gorčevske organizirao njen otac, priopćio je na konferenciji za medije, javlja Telma.

“Ministarstvo unutarnjih poslova je u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužiteljstva tijekom protekle noći rasvjetlilo slučaj, dokazi su osigurani. Poduzete mjere su nas dovele do izvršitelja ovog gnjusnog djela. Petero osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedna je izvan zemlje, a otac maloljetnice je priveden i saslušan”, rekao je Spasovski dodajući da je motiv zločina bilo koristoljublje.

Screenshot

Oduzeto vozilo

“Jedna osoba je u dogovoru i sa znanjem člana obitelji organizirala izvršenje djela kako bi se iznudio novac od majke, i kako bi svi imali koristi od toga”, objasnio je dodajući da starija osoba iz Velesa nema nikakve veze s maloljetnicom, ali mu je zbog povezanosti s jednim od osumnjičenih oduzeto vozilo.

“Maloljetnica je odvedena s ulaza u rezidenciju nakon što je otac prethodno podijelio informacije o vremenu kada je bila sama kod kuće”, dodao je.

“Glavni organizator i izvršitelj koji je 27. 11. 2023. godine negdje oko 11 sati ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih bi Ministarstvo unutarnjih poslova moglo doći počinio je ovaj zločin. Učinit ću sve da ovo čudovište dovedem pravdi čim kroči na naše tlo”, poručio je.

Foto: Maja Zlatevska / CROPIX

Raspisana međunarodna tjeralica

“Učinit ću sve da čudovište dovedem pravdi”, izjavio je ministar Spasovski, naglašavajući da je glavni organizator i izvršitelj identificiran kao Ljupčo Palevski Palčo, koji je trenutno izvan zemlje. Ministar je istaknuo da će poduzeti sve potrebne korake kako bi ga priveli pravdi čim se vrati u zemlju.

Palevski, lider desničarske proruske stranke u Makedoniji, bio je u ekstradicijskom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj tjeralici koju je raspisala Hrvatska. On je nedostupan makedonskim vlastima, a policija ga označava kao glavnog organizatora ovog gnjusnog zločina.




Istraga u tijeku

Glavni javni tužitelj Gavril Bubevski potvrdio je da postoji priznanje osumnjičenih koji su naveli da su ubili Vanju jer su stvari izmakle kontroli. Preliminarna istraga je u tijeku, a za Palevskim će biti raspisana i međunarodna tjeralica.

Zoranu iz Zagreba izgubio se svaki trag: Udaljio se s adrese i nema ga




Osumnjičeni su svjedočili da su Vanju čekali nakon što su dobili informaciju od organizatora otmice LJ. P., koji je informaciju dobio od Vanjina oca Aleksandra. Djevojčicu su vezali i stavili u vreću. Vanja je ubijena izvan Skoplja, a osumnjičeni su ispričali i kako su kopali grob.

“Utvrđeno je da su je dvije osobe koje su bile sa Citroenom, a nakon što su dobili informacije prethodne večeri da će djevojčica biti sama, odvele s ulaza zgrade, vezale joj ruke i noge, stavile u vreću za spavanje, izvadili je, stavili u prtljažnik. Odvezena je na lokaciju izvan Skoplja, a zatim je vozilo zapaljeno”, rekao je makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski, a prenosi Blic.

Vanjin otac još nije priznao umješanost u ovaj strašan zločin.

 

 

 

 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.