Foto: Denis Jerkovic / Cropix

Muškarci stradali od strujnog udara: Životno su ugroženi, jednog su reanimirali

Autor: M.P.

Dva muškarca stradala su jutros u teškoj nesreći na radu u trafostanici na Gregovici u Puli. Policija je u 9:30 primila dojavu da je na području Gregovice došlo do ozljeđivanja osobe prilikom rada.

Tatjana Čemerikić, ravnateljica Nastavnog zavoda za Hitnu medicinu Istarske županije otkrila je da su stradale dvije osobe. “Obojica su još uvijek životno ugroženi. Dojavu o nesreći Hitne službe su zaprimile u 9.25 sati, te su već za nekoliko minuta bili na mjestu nesreće, gdje su zatekli dva teško ozlijeđenja muškarca. Jedan je zadobio vidljive opekline, dok je drugi imao srčani zastoj te su ga na licu mjesta reanimirali.

Reanimiranog pacijenta odvezli su u Opću bolnicu Pula, a budući da je liječnica na terena kod pacijenta s opeklinama procijenila da je stanje kritično, te se sumnja na opekline unutarnjih organa, zatražila je podizanje helikoptera, koji je za 15-ak minuta sletio na Marsovo polje i preuzeo pacijenta. Nakon pregleda u KBC-u Rijeka, liječnici su žurno uputili pacijenta helikopterom na traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Zagrebu”, kaže Čemerikić za Glas Istre.

Prema neslužbenim informacijama nesreća se dogodila kada su radnici zadobili opekline uslijed doticaja sa strujom visokog napona. Zbog nesreće je isključena struja, te je veliki dio Pule kraće vrijeme bio bez struje.
Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.