Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Milanović: Javne politike trebale bi se posvetiti regionalnoj nejednakosti

Autor: Dnevno

Na Okruglom stolu o regionalnoj nejednakosti, koji je u utorak organizirao Ekonomski savjet Predsjednika Republike, predsjednik Zoran Milanović izdvojio je problem nejednakosti kao važnu temu kojoj bi se javne politike trebala posvetiti.

Na skupu su predstavljeni i rezultati postojećih istraživanja o regionalnoj distribuciji realne i financijske imovine kućanstava u Hrvatskoj, zatim o dugoročnim socio-ekonomskim obilježjima potpomognutih područja i brdsko planinskih područja u Hrvatskoj, o važnosti kvalitete upravljanja i prostorne dimenzije na unaprjeđenje ekonomskih učinaka decentralizacije te o korekcijama izračuna Ginijevog koeficijenta temeljem dostupnih mikro-podataka iz Porezne uprave.

Razvojna vizija Banije

Ekonomski savjet PRH tijekom 2022. godine organizirat će seriju okruglih stolova usmjerenih analizi uzroka i posljedica nejednakosti U Hrvatskoj, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika i podsjeća kako je taj Savjet ove godine već izradio i predstavio javnosti dokument „Dugoročna razvojna vizija Banije“.

Uz članove Ekonomskog savjeta i dužnosnike Ureda predsjednika, na Okruglom stolu sudjelovali su znanstveni suradnik na Ekonomskom institutu Ivica Rubil, profesor s Katedre za ekonomsku teoriju Ekonomskog fakulteta Zagreb Marko Ledić te viša savjetnica u Direkciji za financijsku stabilnost Marina Kunovac.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.