Foto: Pixabay/ILUSTRACIJA

Lažna doktorica zavela umirovljenika i opelješila ga za skoro 11 tisuća eura

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je da 42-godišnjakinju sumnjiči za prijevaru, krađu, nedozvoljeno posjedovanje bezgotovinskog instrumenta plaćanja i produljeno kazneno djelo računalne prijevare.

Prema priopćenju policije, sumnja se da je žena tijekom 2022. godine pod lažnim imenom otvorila profil na društvenoj mreži i uspostavila kontakt s 74-godišnjakom. Predstavljala se kao liječnica koja mu može pomoći u poboljšanju zdravlja, stvarajući lažnu vezu kako bi stekla povjerenje starijeg muškarca.

Kako bi produbila odnos, žena se dopisivala s muškarcem, obećavajući mu ljubavnu vezu i susrete na raznim lokacijama u Zaprešiću. U kolovozu prošle godine, nakon što je stekla povjerenje muškarca, tražila je od njega da joj kupi mobilni telefon u vrijednosti od 1740 eura, što je on i učinio.

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Ukrala mu bankovnu karticu

Međutim, nekoliko dana kasnije, žena ga je ošamutila nepoznatim sredstvom, iskoristila njegovu ošamućenost te ga natjerala da potpiše bjanko ugovor o kupoprodaji automobila na parkiralištu trgovačkog centra. Muškarac nije dobio nikakav novac za svoje vozilo.

Analitičar uočio šokantan detalj vezan za radne nedjelje: Zašto nitko ne govori o ovom?

Dodatno, sumnja se da je žena krajem kolovoza 2023. godine ukrala bankovnu karticu muškarca iz njegove futrole te s njom obavljala kupovine odjeće, tehničkih uređaja i drugih stvari. Pokušavajući prikriti svoje djelo, vratila mu je karticu nekoliko dana kasnije, tvrdeći da ju je pronašla u svom automobilu.




PUZ navodi da je žena neko vrijeme boravila izvan Hrvatske, ali je uhićena nakon povratka te predana pritvorskom nadzorniku. Materijalna šteta iznosi oko 11 tisuća eura. Također, ističu da je podneseno posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu.

 




 

 

 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.