Stazić: Neka Latinu oko Latinice pomogne Hebrang

Autor: Damir Kramarić

Autor Latinice tvrdi da ga je Andrija Hebrang spasio od žestokih napada Željke Antunović i Nenada Stazića, SDP-ovih članova saborskog Odbora za medije koji su ponudili repliku.

Latinova izjava da su ga 2006. godine s HTV-a htjeli maknuti SDP-ovci Željka Antunović, tadašnja predsjednica saborskog Odbora za medije, te Nenad Stazić, današnji predsjednik istog Odbora, zato jer je on tada htio progovoriti o korupciju na javnoj televiziji, začudila je spomenute političara.

– Ne znam što je došlo Latinu da daje takve izjave. Apsolutno nikada nisam napravio ništa što bi mu štetilo. Dapače, cijenim ga kao novinara i žao mi je što se njegova emisija već dugo ne emitira. Sjećam se, međutim, sjednice Odbora za medije na kojoj je Latin pričao o svom problemu s tadašnjom ravnateljicom Marijom Nemčić. Mislim da su se sukobili oko Latinove plaće. Tada smo na Odboru tražili da se objavi kolika su primanja novinara koji su imali posebne ugovore poput Latina. Smatrali smo da mi u Odboru imamo pravo znati kolika je plaća zaposlenih na javnoj televiziji. Ne znam je li mi to Latin zamjerio, ali znam da se baš nikada nisam protivio emisijama poput Latinice koja se bavi korupcijom. Baš naprotiv, podržavam takve emisije i žao mi je što Latinice još nema na programu – ističe Nenad Stazić, predsjednik saborskog Odbora za medije.

Dobri Hebrang i zločesti Stazić

No kada je čuo za Latinovu rečenicu da ga je od žestokog napada Nenada Stazića i Željke Antunović spasio Andrije Hebrang, Stazić mu je poručio da nastavi surađivati s Hebrangom.

– Baš je našao pravog saveznika. Neka mu Hebrang onda i pomogne – zaključio je Stazić

Željka Antunović, pak, nije htjela komentirati sukob s Latinom. – Držim neprimjerenim da se ja kao političarka miješam u odnose unutar javne televizije. Sudjelujem samo u raspravama koje se temelje na Zakonu – ostala je do grla zakopčana saborska zastupnica SDP-a.

Ukinuli mu emisiju i smanjili plaću




Raspitujući se, međutim, na HTV-u o sukobu Latina i Željke Antunović, doznali smo da je 2006. godine Denis Latin tražio od Željke Antunović, tadašnje predsjednice Odbora za medije, da na dnevni red sjedice stavi i njegov sukob s tadašnjom ravnateljicom HTV-a Marijom Nemčić. Željka Antunović to je odbila, uz obrazloženje da nije posao Odbora da razrješava osobne sukobe zaposlenika javne televizije. Tada se Latin obratio Andriji Hebrangu, koji je skupio dovoljno glasova, pa se Latinov problem ipak našao na dnevnom redu već spominjane sjednice. U međuvremenu je Latinu, kao i još nekim novinarima i urednicima na HTV-u, smanjena plaća, a zbog najave da će se kandidirati za predsjednika države, ukinuta mu je i emisija.

Iako su predsjednički izbori odavno prošli, Latinice još nema na programu javne televizije, za što Latin očito okrivljuje SDP-ove članove Odbora za medije.




Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.