Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Potvrđena optužnica protiv Maje Šupe: Kaže da želi u mirovinu

Autor: I.G.

Splitski Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv bivše šibenske sutkinje Maje Šupe u srijedu, koju se tereti za primanje mita u iznosu od 15.000 eura radi donošenja oslobađajuće presude za poduzetnika Blaža Petrovića. Optužnica je proizašla iz navoda da je odvjetnik Branimir Zmijanović posredovao u ovom slučaju.

Prema navodima Uskoka, trojac je optužen za primanje i davanje mita 2013. godine. Maja Šupe je tada predsjedavala sudskim vijećem na šibenskom Općinskom sudu tijekom suđenja u kojem je Blaž Petrović bio optuženik, a zastupao ga je odvjetnik Branimir Zmijanović.

Prema optužnici, Petrović je posredstvom Zmijanovića dogovorio sa sutkinjom Šupe da će joj dati 15.000 eura ako donese oslobađajuću presudu. Pritom je, tvrde u Uskoku, dogovoreno da će joj 6000 eura isplatiti prije donošenja prvostupanjske presude, a preostalih 9000 nakon što takva presuda postane pravomoćna.

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Predugovor o kupoprodaji

Zmijanović je u dogovoru s Petrovićem izradio predugovor o kupoprodaji nekretnine na području Šibenika, prema kojem majka sutkinje Šupe prodaje nekretnine za 59.100 eura, uz plaćanje 6000 eura predujma koji u slučaju odustanka kupca zadržava prodavatelj.

Na traženje sutkinje Šupe, njena majka je potpisala taj predugovor, a na Petrovićev zahtjev potpisala ga je i osoba navedena kao kupac. Petrović je potom, stoji u optužnici, na račun sutkinjine majke uplatio 45.000 kuna, uz naznaku da se radi o plaćanju po navedenom predugovoru te da je uplatitelj osoba navedena kao kupac, s tim da je uplata za jedini cilj imala isplatu dogovorenog iznosa nagrade.

Šupe je krajem studenoga 2013. donijela presudu kojom se Petrović i njegov suoptuženik oslobađaju od optužbe. Prvostupanjska presuda postala je pravomoćna u rujnu 2014., nakon čega je Petrović sutkinji isplatio preostalih 9000 eura.

Milinović obišao ured Pošte kojeg je neki dan svečano otvorio HDZ-ovac: ‘Nema radnog vremena’
Bivša sutkinja

Sada već bivša sutkinja, Šupe je na ispitivanju u Uskoku negirala kaznena djela za koje ju sumnjiče, a njen odvjetnik Krešimir Škarica je tada otkrio da je mjesec dana prije uhićenja podnijela zahtjev za mirovinu, jer joj je narušeno zdravlje.

Nakon što ju je Uskok osumnjičio za primanje mita, Državno sudbeno vijeće (DSV) razriješilo ju je sudačke dužnosti.
Ona je bila zamjenica predsjednika kaznenog odjela Općinskog suda u Šibeniku, a između ostalog je zapamćena po oslobađajućoj presudi Tomislavu Horvatinčiću zbog sinkope nakon izazivanja pomorske nesreće, u kojoj je poginuo talijanski bračni par, piše Jutarnji list.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.