screenshoot

MUP KAJKIĆU UZVRAĆA UDARAC: ‘Ugrozio je istragu na Ovčari’; KAJKIĆ: ‘Lažu vam’

Autor: S.V.

“MUP laže da se nije dovoljno dobro radilo na predmetu Ovčara. Ja sam napravio dobar posao i ne zamjeram si ništa. Bio sam na dobrom putu, ali rezultati su, ne mojom krivnjom, izostale. Predmet Ovčara u MUP-u nije postojao do ožujka 2017., ja sam ga oformio”, kazao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji degradirani istražitelj Ovčare, Nikola Kajkić.

Tom priliko izjavio je  kako su on i njegovi kolege radili iznimno dobro te je pripremljen spis od 26.000 stranica popraćen brojnim videozapisima,čime je potvrdio svoju tezu da ja sa slučaja Ovčara udaljen “jer je predobro radio svoj posao”.

MUP uzvraća udarac

Istoga dana i začuđujućom brzinom, oglasili su se glavni ravnatelj policije Nikola Milina, zamjenik Josip Ćelić i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac koji su iznijeli čitav niz kritika na račun rada njihovog kolege Nikole Kajkića.

Osim što su izrazili sumnju da je Kajkić odlazio u Srbiju vršiti obavijesne razgovore, naglasili su da je višekratno medijski istupao s imenima žrtava, ali i mogućih počinitelja što je u trenutku istrage posljednja stvar koju je smio učiniti.

“Sporno što je Kajkić, iako je znao koje su njegove ovlasti i obveze kao policajca, sudjelovao u podnošenju kaznene prijave kao građanin, dio udruge. Također, neistina je da ranijih godina ništa nije napravljeno po pitanju istarživanja ratnih zločina, takve Kajkićeve tvrdnje uvreda svim njegovim kolegama koji su obavili na tisuće razgovora”, izjavio je Antonio Gerovac koji je na tiskovnoj konferenciji bio posebno raspoložen za razgovor.

Pogledajte stajalište vrha MUP-a o Nikoli Kajkiću i njegovom radu




Autor:S.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.