Jurčić: U mom je interesu da se hitno istraži jesam li primio mito

Autor: Damir Kramarić

Ako je bilo koji SDP-ov dužnosnik umiješan u korupciju, treba biti ispitan i kažnjen. Bolje je izgubiti izbore nego obraz – komentirao je za dnevno.hr SDP-ovac Željko Jovanović.

Nakon što je iz Daimlera stiglo priznanje da su sa 4,6 milijuna eura podmitili hrvatske vladine dužnosnike da kupe upravo njihove vatrogasne kamione, te nakon što je utvđeno da su ugovore o kupovini tih vozila 2003. potpisali trojica SDP-ovih ministara, u najvećoj oporbenoj stranci najednom su promijenili retoriku. Danas više ne govore da im tobožnju korupciju namješta HDZ kako bi skrenuo pažnju s afera u koje su uključeni članovi vladajuće stranke, već sada pozivaju USKOK i DORH da što prije istraže tko je, konkretno, primio prljavi novac.

Ako je bilo koji SDP-ov dužnosnik umiješan u korupciju, treba biti ispitan i kažnjen. Bolje je izgubiti izbore nego obraz – komentirao je za dnevno.hr najnovije informacije o mogućoj umiješanosti SDP-ovih dužnosnika Željko Jovanović, predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća, dok je dr. Ljubo Jurčić, bivši ministar gospodarstva i jedan od potpisnika ugovora s Daimlerom također zatražio hitnu istragu.

– Naravno da ovdje nije riječ o političkom procesu, već je ovo vrlo ozbiljna stvar. Četiri milijuna eura nisu četiri eura, četiri milijuna ne mogu ući u zemlju bez da ne postoji neki trag novca, pa zato i očekujem da hrvatski istražni organi vrlo brzo otkriju tko je konkretno primio mito. To mi je i osobno vrlo važno, jer se trenutno nalazim u vrlo neugodnoj poziciji. Nad mojim imenom prvi put u životu stoji sumnja za korupciju i zato bih htio da se istraga što prije završi – ističe dr. Ljubo Jurčić, jedan od potpisnika ugovora s Daimlerom, te bivši ministar gospodarstva.

Pojašnjavajući svoju ulogu u cijelom slučaju podsjeća da se s predstavnicima Daimlera susreo svega dva puta, te da je na tim sastancima tražio samo jedno: da se pri sklapanju posla osigura da i hrvatski proizvođači budu Daimlerovi kooperanti.

– Kada su mi potvrdili da će uključiti hrvatske proizvođače, dao sam pristanak za taj posao. Na izradi ugovora radile su Vladine stručne službe pa mislim da je u vezi tog ugovora sve čisto. Vjerujem, naime,da se korupcija dogodila mimo tog ugovora – zaključuje dr. Ljubo Jurčić.

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.