Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrg poručio HSS-ovcima: ‘Pridružite se borbi za modernu Hrvatsku na temeljima nauka braće Radić’

Autor: Hina

Ističe kako Beljakovi medijski istupi vezani za "Novi smjer i raskol s Hrgovom ostavštinom" potvrđuju kako novi predsjednik i oni koji ga podupiru konačno ruše Radićev HSS

Saborski zastupnik i bivši predsjednik HSS-a Branko Hrg pozvao je u nedjelju “sve časne članove i simpatizere HSS-a da se pridruže u borbi za modernu Hrvatsku na temeljima nauka braće Radić i demokršćanstva”.

Poručio je da “liberalizam u kreaciji” predsjednika HSS-a Kreše Beljaka “nastave podupirati oni kojima se on u zadnje vrijeme i obraća”, a takvi, tvrdi Hrg, “nažalost dobivaju osip na spomen hrvatskoga imena”.

Ističe kako Beljakovi medijski istupi vezani za “Novi smjer i raskol s Hrgovom ostavštinom” potvrđuju kako novi predsjednik i oni koji ga podupiru konačno ruše Radićev HSS i povijesnu ostavštinu brojnih uglednih HSS-ovaca.

“Ostavštinu HSS-u su ostavili Stjepan Radić,…, Vladko Maček i drugi velikani, a na nama je bilo da tu ostavštinu čuvamo i pokušamo barem djelomično preslikati na našu današnju samostalnu Hrvatsku”, naglašava Hrg i dodaje kako stari HSS-ov slogan “Vjera u Boga i seljačka sloga” sam za sebe govori o demokršćanstvu u HSS-u.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na svom je facebook profilu objavio kako Hrvatska seljačka stranka mijenja politiku, koja će se ubuduće temeljiti na republikanizmu i liberalizmu, pravici i zaštiti svih slojeva stanovništva. “Demokršćanska tradicija ubuduće neće biti temeljna doktrina stranke, jer je takva doktrina HSS srozala na 35 tisuća glasova za razliku od 2003. godine kad je za HSS glasalo 300 tisuća birača”, poručio je, uz ostalo, Beljak.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.