screenshot

‘Eurozastupnica mi je rekla: Frau Dalić je popriličan problem’

Autor: dnevno.hr

Borzan je na pitanje vidi li Zorana Milanovića kao predsjedničkog kandidata SDP-a rekla kako joj se čini da on takvih ambicija nema

Na pitanje o Agrokoru i koliko se ona percipira u Bruxellesu i Strassbourgu Biljana Borzan gostujući u emisiji Veto Sanjina Španovića rekla: ”Ostala sam iznenađena kad mi je jedna europska zastupnica prišla i rekla da je “Frau Dalić popriličan problem” i iznenadila sam se što uopće zna ime naše ministrice. Ona nije bila iz naše europske obitelji socijalista, naprotiv. Ali to pokazuje koliko se problem Agrokora snažno percipira u Europskom parlamentu i u Europskoj komisiji i da to što smo mi mali u odnosu na druge ne znači da možemo s tom temi proći u Europi ispod rada”.


Borzan je na pitanje vidi li Zorana Milanovića kao predsjedničkog kandidata SDP-a rekla kako joj se čini da on takvih ambicija nema.

”Mislim da je Milanović homo politicus, apsolutno bi Hrvatsku dobro predstavljalo, ali je pitanje je želi li on to. Mislim da nije realno da on to želi, mislim da njegovoj osobnosti ta funkcija koja nije izvršna ne paše. Teško mi je o tome govoriti, ali ima nekoliko ljudi koji mogu dobro to obnašati, ali i biti dobar protukandidat. Smatram da imamo takvih ljudi, ali zašto to ne bi bio Tonino Picula koji se već spominjao u medijima”. kazala je Borzan.

Govorila je i o pitanju nezavisnosti Kataloniji. Smatra da oni u to ne trebaju ići.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.