Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA U DRUŠTVU BUGARSKE: Proglašene su visokorizičnim zemljama! Nijemci s popisa skinuli četiri zemlje

Autor: L.B.

Na popis visokorizičnih područja, Njemačka je u nedjelju uvrstila Hrvatsku i Bugarsku. To znači da će osobe koje se nisu cijepile ili preboljele covid-19, po povratku iz tih zemalja morati provesti najmanje pet dana u karanteni.

Osim nas i Bugarske, još se tri članice EU-a – Rumunjska, Litva i Slovenija već nalaze na popisu njemačkog Instituta Robert Koch (RKI) za kontrolu bolesti.

Kako u Hrvatskoj, tako i u Europi raste broj slučajeva i hospitalizacija, ponegdje vrlo visokih, ovisno o zemlji.

Dodane još tri zemlje, a četiri su uklonjene s popisa

Međutim, Njemačka je oko 70 zemalja proglasila visokorizičnima.

Osobe koje nisu preboljele covid-19 ili se nisu potpuno cijepile, po povratku u Njemačku moraju biti 10 dana u karanteni, no taj se period može skratiti ako osoba bude negativna na testu nakon pet dana.

Uz Hrvatsku i Bugarsku, u nedjelju su na popis dodani Kamerun, Singapur i Kongo, dok su Kenija, Kosovo, Irak i Honduras uklonjeni s popisa.




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.