Foto: Cropix, Josko Supic, Damjan Tadic

HDZ-ovac rekao kako zaraditi mandat: ‘Po Zagrebu vidim kako žene vode samo pasiće’

Autor: Bruno De Zan

HDZ je u utorak (2.4.) u Zadru održao predstavljanje kandidata za IX. izbornu jedinicu. Njihovu listu za tu jedinicu predvodi trenutni ministar pravosuđa Ivan Malenica.

HDZ nije ispunio žensku kvotu kada je u pitanju IX. izbornu jedinica. Po zakonu bi trebali imati šest žena na listi, no oni na toj listi imaju samo dvije, Branku Juričev Martinčev i Nikolinu Baradić.

Na predstavljanju je među ostalima govorio Ante Sanader, koji se nalazi na trećem mjestu liste za IX. izbornu jedinicu. Sanader je poslao poruku o tradicionalnim vrijednostima, ali neki tvrde da je u govoru uvrijedio kolegicu.

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

‘Drugi mandat ne dolazi besplatno‘

“Nas pet ima 18 djece. To je 3,6 djeteta u prosjeku. Prosjek nam dižu ova dvojica koji imaju po pet djece. To je poruka koju smo željelji poslati kao moderni HDZ, da se mi držimo svoje tradicije i svojih kršćanskih vrijednosti. Samo ovaj ima pet sinova, ovi pet kćeri pa nisu stali i ne smiju stati, ovi moraju dobiti kćer, a ovi sina”, ponosno je govorio Sanader.

“To sve govorim radi mlade kolegice Nikoline koju sam cijelo vrijeme u Saboru nagovarao da se mora udati jer drugi mandat Sabora ne dolazi besplatno. Ljudi moji zalud vam svi projekti ako djece ne bude, promislite koliko će Hrvata biti za sto godina. Ja po Zagrebu vidim kako žene vode samo pasiće, vrlo malo njih vodi djecu, tako da mislim da je to jedan od najvažnijih prioriteta koji je HDZ stavio u svoj program.”, zaključio je.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Sukob za županiju

HDZ se navodno našao u problemima što se tiče izbora u Splitsko-dalmatinskoj županiji koju su obično smatrali sigurnom. Mnogi građani su nezadovoljni “zanemarivanjem” njihove županije od strane HDZ-a. Građani kažu da nije problem ideologija već “rašireni lopovluk”. Također smatraju da bi se stranka trebala “pomladiti.”

O HDZ-ovim problemima izravno i otvoreno nedavno je na godišnjici splitske mladeži HDZ-a progovorio marginalizirani HDZ-ovac Petar Škorić dok su njegov govor iz prvog reda slušali Ante Sanader i župan Blaženko Boban.




Pogledajte što stranke nude umirovljenicima: ‘Sve je to lijepo čuti, ali nismo baš svi dementni’

Škorić je, kako tvrde upućeni, još utjecajan u splitskoj organizaciji, a njegove riječi bile su poruka za premijera Andreja Plenkovića. Poruka koju je Plenković ignorirao, a zbog koje mu sada iz najvažnije HDZ-ove baze, Dalmacije, stižu poruke o bojkotu parlamentarnih izbora, što bi za njega moglo biti itekako opasno posebice sada kada mu je za pobjedu na izborima nužan svaki glas.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.