Foto: Vlado Kos / CROPIX

Pupovac zgrožen novim problemom za Srbe u Hrvatskoj: ‘To je monstruozno’

Autor: Dnevno.hr/M.P.

Izborna utrka se zahuktava, predizborna kampanja je počela, stranke su predstavile svoje liste i programe.  Državno izborno povjerenstvo u subotu je objavilo da je primilo ukupno 165 pravovaljanih lista i da na izbore ide ukupno 2.277 kandidata. Jučer je premijer Andrej Plenković rekao da za dužnost premijera ne može pretendirati netko mimo kandidature i sudjelovanja na parlamentarnim izborima te je ponovno prozvao Zorana Milanovića, ne spominjući ga imenom, već ga opisavši kao kršitelja Ustava.

Upitan o sučeljavanju s drugim kandidatima, za čelnika SDP-a Peđu Grbina ponovio je da je “abdicirao”. “Čovjek je na presicama prije 15 dana vama govorio da gledate u kandidata, onda je došao na neku drugu presicu i rekao ‘joj sorry, sorry, nisam ja, evo ja ću se maknuti, doći će moj stric. Što je to? To je smijurija”, prokomentirao je.

Za Možemo! je poručio da bi im bilo bolje da se bave Zagrebom i zapitaju zašto je to Grad s najvećim porezom na dohodak. “Dakle, otimaju izravno od plaća Zagrepčana”. S druge strane, Milanović se jučer oglasio na Facebooku osudivši stravičan napad u Kaštelima.” Kada čovjek koji živi pomažući drugima postane žrtva napadača koji iza sebe ima povijest nasilja, onda je to alarm za sve nas. U istom danu smo svjedočili i fizičkom napadu na radnike iz Nepala u Zagrebu, što je sramotno i za svaku osudu. To nije Hrvatska kakvu želimo”, napisao je Milanović.

Foto: Josko Ponos / CROPIX

Razvoj događaja pratimo na Dnevno.hr

20.30 Milanović: Hrvatska je zapala u zaista jednu tešku i neugodnu situaciju

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović prisustvovao je svečanom mimohodu povodom 32. obljetnice najveće vojno redarstvene akcije, Operacije Baranja 107. brigade HV-a. Mimohod je krenuo od Mosta 107. brigade Hrvatske vojske do spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske, na lijevoj strani Drave.

Nakon toga Milanović se obratio novinarima. “Operacija Baranja je jedna od operacija za koju hrvatska javnost slabije zna. Nije završila onako kako je planirano i poginulo je petnaest naših ljudi. I neke lekcije su izvučene za kasnije, jer na njima su građene neke buduće pobjede, ali ovo je bila ustvari prva ozbiljnija, ambicioznija operacija nakon Sarajevskog primirja. Dakle, travanj 1992. godine i nakon toga su uslijedile hrvatske pobjede. Ovo, nažalost, nije bila pobjeda, ali je vrijedno. Vrijedno je pamćenja i vrijedno je da se o tome više govori jer postoje neki događaji iz našeg rata koji su – nema ih puno – ali su nepravedno gurnuti u stranu. Operacija Baranja je jedan od njih i zato sam danas ovdje”, rekao je na početku Milanović, prenosi RTL.

Novinare je zanimalo kako komentira poruku HDZ-a da budući premijer ne može biti netko tko nije sudjelovao u izborima. “Osim ako se ne nazove Tim Orešković… Nevjerojatno je kako Plenkovića proganjaju vlastite laži i deluzije koje prodaje kao mramorna gromada iz pjesme Tina Ujevića. I proganjaju ga. Dakle, Tim Orešković je bio dobro rješenje. Plenković je podržao da nam nekakav nepoznati samoznanac, za kojeg nitko nikada nije čuo, ne samo da nije bio na listi nego potpuno nepoznata osoba da dođe za premijera. Onda se uspinjao zajedno s drugim europarlamentarcima iz HDZ-a da se sačuva Tima Oreškovića jer to je bila stabilnost vlasti.




Ne možemo stvari gledati da je ono što je dobro za HDZ u tom trenutku nužno i dobro za Hrvatsku. Nekad je. Ne, nije nikad, ali sad sigurno nije dobro, to je to. Dakle, šta da vam kažem, čak i Ustavni sud, odnosno Šeparović je izjavio na onoj press-konferenciji da novi predsjednik Republike, koji po njemu ne može biti na listi, može, ali takvu su odluku donijeli. Sad oni imaju pečat da može biti mandatar. Prema tome, ja ne znam. Plenković zapomaže, izgleda kao da moli. Pretpostavljam da bi me, kad bih mu rekao da me lijepo zamoli, lijepo zamolio da ne budem budući premijer, ali kasno je za to.

Hrvatska je zapala u zaista jednu tešku i neugodnu situaciju, u vrstu kaljuže i skoro ništa nije dobro. Od mirovina koje su zanemarene i zapuštene, mada je bilo mogućnosti da se to riješi. On ljudima govori, uvjerava ih da im je super. Tu se više ništa puno ne može dokazivati. Dakle, ljudi će vidjeti što je istina. Ovo je vlada koja je daleko najkorumpiranija u hrvatskoj novijoj povijesti, odnosno uopće u hrvatskoj povijesti. I to svatko vidi. Vidi Plenković, ali priča drugo. I on je za to kriv”, tvrdi Milanović.

19.00 Donesen Izborni etički kodeks




Etičko povjerenstvo u izborima zastupnika za Hrvatski sabor donijelo je danas Izborni etički kodeks u kojem ističe da predizborno nadmetanje treba voditi slobodno, otvoreno, javno i argumentirano, a u suprotstavljanju težiti utemeljenoj i otvorenoj kritici.

Stranke i pojedince koji za izborne promidžbe i na izborima postupe suprotno Kodeksu, Etičko povjerenstvo će pozivati da se javno ispričaju.

Kada je pak riječ o ponašanju izbornih sudionika, Povjerenstvo ističe da je u izbornoj promidžbi i na izborima protivno Kodeksu negiranje hrvatskog sustava slobodnih izbora ili ometanje i sprječavanje potpunog i slobodnog izražavanja volje birača.

Protivno mu je i širenje bilo kakve zlonamjerne ili neutemeljene optužbe protiv bilo kojeg kandidata/kinje, a kojoj je svrha izazivanje sumnje u lojalnost kandidata/tkinje ustavnom poretku i domoljublje. Isto vrijedi i za iznošenje laži i insinuacija o političkim suparnicima, kao i isticanje njihovih fizičkih, psihičkih i drugih osobina radi njihova omalovažavanja.

Protivno Kodeksu je iznošenje laži i insinuacija o privatnom životu suparnika i članova njihovih obitelji, vrijeđanje i omalovažavanje izbornih sudionika, vrijeđanje i omalovažavanje i bilo koji oblik nasilja nad ženama i muškarcima, upotreba osobnih podataka pribavljenih na nezakoniti način, kao i onih koji su pribavljeni zakonito, ali za druge svrhe, netransparentno i neodgovorno korištenje umjetne inteligencije.

Povjerenstvo naglašava i da je etički neprihvatljivo i protivno najboljim interesima djece njihovo korištenje u predizborne promidžbene svrhe. Povjerenstvo ističe da birači imaju pravo dobivati u svim sredstvima javnog priopćavanja objektivne informacije o strankama i kandidatima koji pak trebaju imati pravo na jednake uvjete predizbornog natjecanja.

Etičko povjerenstvo navodi i da je Kodeksu protivno u izbornoj promidžbi i na izborima korištenje nenamjenskih sredstava, opreme, potrošnog materijala i prostorija u vlasništvu države, općina, gradova i županija za aktivnosti i namjene izborne promidžbe.

Etičko povjerenstvo Kodeks je donijelo polazeći od najviših vrednota hrvatskog ustavnog poretka, i uz prethodno zatraženo mišljenje parlamentarnih stranaka. Kodeks stupa na snagu dan nakon objave na mrežnim stranicama DIP-a, dakle sutra.

17.00 SDSS: Vandali uništavaju SDSS-ove plakate

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) koju vodi Milorad Pupovac upozorila je na monstruozne poruke govora mržnje kojima se svakodnevno uništavaju predizborni plakati “Hrvatska treba Srbe” diljem Hrvatske, posljednje u Osijeku. “Nažalost, svakodnevno primamo izvješća o sustavnom uništavanju naših plakata diljem Hrvatske. Ne samo da se uništavaju plakati SDSS-ove kampanje, već se upada ljudima u dvorišta da bi se došlo do reklamnih panoa”, upozorili su u srijedu iz SDSS-a.

“Gotovo da nema te prepreke koja će zaustaviti divljanje i mržnju prema Srbima”, dodali su nakon više uništenih predizbornih plakata s porukom “Hrvatska treba Srbe” te posljednjeg vandalizma u Osijeku kod Kampusa. To, naglasili su, nije napad samo na njihovu kampanju već i na demokratske procese i slobodu izražavanja.

“Samo preko uskršnjih blagdana monstruozne poruke govora mržnje protiv pripadnika srpske zajednice osvanule na SDSS-ovim plakatima na zadarskom području. Zagreb, Šibenik, Karlovac, Osijek… iz dana u dan redaju se gradovi po Hrvatskoj u kojima proustaški vandali uništavaju SDSS-ove plakate”, priopćili su iz SDSS-a i osudili takvo nedopustivo ponašanje.

Pozvali su građane da se suzdrže od takvih postupaka, bez obzira na to o kojoj se političkoj opciji radilo te na zajedničko zauzimanje za kulturu suživota i poštovanja demokratskih vrijednosti. “SDSS će se nastaviti boriti za svoja prava i interese svih građana, bez obzira na nacionalnu ili etničku pripadnost”, poručili su.

16:00 Primorac komentirao inflaciju

Ministar financija Marko Primorac danas je kao jedan od razloga koji je utjecao na razinu inflacije u ožujku naveo rast cijena usluga, što je prije svega, kako je rekao, rezultat dobre turističke predsezone i Uskrsa koji je ove godine bio ranije.

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je prvu procjenu indeksa potrošačkih cijena, prema kojoj je u ožujku 2024. stopa inflacije iznosila 4.1 posto u odnosu na ožujak 2023. godine, dok je u odnosu na prethodni mjesec, to jest veljaču ove godine, porasla za 0,9 posto. Time se stopa inflacije u ožujku na godišnjoj razini zadržala na istoj razini kao u veljači i siječnju.

Prema današnjoj prvoj procjeni Eurostata, pak, godišnja stopa inflacije u ožujku mjerena harmoniziranim indeksom potrošačkih cijena (HICP) u Hrvatskoj je iznosila 4.9 posto, za razliku od 4.8 posto u veljači.

14:20 Zastupnice odgovorile biskupima

Anka Mrak-Taritaš, predsjednica Građansko-liberalnog saveza (GLAS), istaknula je kako smatra da nije potrebno oglašavanje HBK-a: “Mislim da sve teme vezane uz crkvu trebaju biti u crkvi, a druge teme trebaju biti u javnom prostoru. Imala sam prilike čuti premijera koji se čudi, ne znam čemu. Jasno je da je izdašnim servisiranjem crkve iz državnog proračuna zapravo servisirao crkvu.”

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednica Stranke s imenom i prezimenom Dalija Orešković također je istaknula kako smatra da crkva treba brinuti o narodu i vjeri, a ne opstanku HDZ-a na vlasti.

“Svaka vlast treba voditi brigu o očuvanju sekularnosti i suvereniteta, to je vlast HDZ-a narušila sadržajem Vatikanskih ugovora, pogotovo zadnjim aneksom koji dopušta crkvi u Hrvatskoj da unedogled potražuje imovinu koja im je neprimjereno u prošlom režimu oduzeta. Prije raspuštanja Sabora pitala sam resornog ministra je li napravio konačan popis onoga što je crkva potraživala i što je vraćeno, da građani znaju u čijem interesu HDZ koristi nacionalne resurse, ali na to pitanje nisam dobila odgovor”, rekla je za N1.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Upitana o oglašavanju Hrvatske biskupske konferencije uoči izbora, Marija Selak Raspudić (Most) odgovorila je kako bilo koja vjerska organizacija može komentirati društvene pojave, ali ne bi smjela zauzimati određenu političku stranu.

“Nisam vidjela priopćenje, no povremeno se događa, što smatram nepriličnim, da pojedini ‘crkvenjaci’ agitiraju za partikularne političke opcije. Oni mogu komentirati društvenu situaciju, ali ne mogu agitirati za određene političke opcije”, rekla je dodavši kako ne očekuje niti da Crkva podrži Most. Što se tiče revizije Vatikanskih ugovora, Selak Raspudić smatra da se rasprava može otvoriti o svemu, pa i o tome.

14:00 HDZ u Vukovaru: Ni jedan grad u Slavoniji neće biti zaboravljen

Lista HDZ-a s partnerima u V. izbornoj jedinici predstavila je u srijedu u Vukovaru kandidate za predstojeće parlamentarne izbore, uz poruku da ni jedan grad u Slavoniji neće biti zaboravljen, a temelj razvoja svake zajednice bit će sretna i zadovoljna obitelj. Nositelj liste, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić poručio je da je obitelj sretnih i zadovoljnih roditelja, koji imaju osigurano dobro plaćeno radno mjesto, osnova hrvatske budućnosti.

“Ova Vlada je rekla i poslala jasnu poruku, Hrvatska će biti uspješna koliko je uspješan Vukovar. I upravo zbog toga više su nego udvostručena sredstva i u Fond za obnovu i razvoj Vukovara. Samo kroz europska sredstva više od 174 milijuna eura uloženo je u ovaj hrvatski grad, grad pobjednik. I to je poruka hrvatske Vlade, da niti jedno mjesto u ovoj našoj ravnoj Slavoniji, a kamoli Vukovar, neće biti zaboravljeno”, rekao je Piletić.

13:00 Selak Raspudić predstavila Mostove mjere za obrazovanje, demografiju, djecu i mlade

Nositeljica liste Mosta za 1. izbornu jedinicu Marija Selak Raspudić predstavila je u srijedu mjere koje se tiču obrazovanja, demografije, djece i mladih, izrazivši žaljenje što je “obrazovanje kroz sve prethodne vlade bilo zadnja rupa na svirali”. “Obrazovanje je motor društva i jedino što nam može omogućiti razvoj i promjene koje su nam toliko potrebne”, poručila je Selak Raspudić predstavljajući na konferenciji za novinare stranačke prioritete koji se tiču obrazovanja, djece i mladih.

Mostovci predlažu istraživački usmjerenu nastavu, profesionalno usmjeravanje djece od početka školovanja i sustavno praćenje njihova napretka kroz cijelo školovanje, kao i povećanje izdvajanja iz državnog proračuna za istraživanje i razvoj na 2,5 posto BDP-a. Tu su i mjere usmjerene prema studentskoj populaciji, poput korištenja poreznih olakšica do 10 godina od ulaska u svijet rada, da se godine studiranja mogu otkupiti i ući u radni staž, vraćanje studentskih poliklinika u studentske centre i izgradnja studentskih domova.

Selak Raspudić naglašava problem međuvršnjačkog nasilja i predlaže zabranu mobitela u odgojno-obrazovanim ustanovama. “Obrazovanje je, nažalost, kroz sve prethodne vlade bilo zadnja rupa na svirali. Najvažniji fokus Mostova programa je mentalno zdravlje djece i mladih sa cjelovitim rješenjima stručnjaka, kako se slučajevi međuvršnjačkog nasilja ne bi više ponavljali”, kazala je.

Most ima i cjelovitu demografsku strategiju, a ključne mjere su uvođenje jedinstvenog dječjeg doplatka za svako dijete, davanje po određenim kriterijima 20.000 državnih nekretnina mladim obiteljima, mogućnost da bake i djedovi koriste roditeljski dopust i za to primaju plaću u visini 70 posto proračunske osnovice, a majke koje imaju pravo biti doma tri godine s djecom mogu se ranije vratiti na tržište rada uz nastavak primanja naknade u visini 70 posto proračunske osnovice.

Foto: Josip Bandic / CROPIX

11:30 Biskupi imaju poruku uoči izbora

Komisije HBK-a Iustitia et pax dala je izjavu u povodu predstojećih parlamentarnih izbora pod naslovom „Očuvati dostojanstvo politike i ustavno-pravni poredak države“. Tajnik Komisije mons. prof. dr. Vladimir Dugalić rekao je da je jedan od ciljeva poziv građanima da izađu na izbore. Dodao je i da su osobito zainteresirani kako pojedine opcije žele riješiti demografska pitanja, probleme migracija.

Član Komisije mons. prof. dr. Stjepan Baloban naglašava kako ova izjava nije politički govor, nego je isključivo utemeljena na socijalnom nauku Crkve te da vjeruje da će ona tako i biti shvaćena. “Katolike se podsjeća da vjera nije samo privatna stvar nego ima i društvenu dimenziju. Drugim riječima, vjernik nije odgovoran samo za svoj privatni život, nego je suodgovoran za život zajednice u kojoj živi”, kaže Baloban.

I on podsjeća da je jedna od temeljnih zadaća izlazak na izbore jer se na izborima odlučuje o budućnosti naroda i države, ali i o budućnosti svakog građanina. “Ali nije dovoljno samo izaći na izbore, potrebno je zaokružiti one liste i pojedince koji će na najbolji način zastupati hrvatske građane”, kaže.

Baloban je upozorio na opasnosti “populizma koji raspiruje najniže sebične sklonosti nekih slojeva društva”, a građanima je poručio da se ne daju “zavesti od onih koji samo ukazuju na propuste, a ne nude rješenje za popravak situacije”.

“Nekultura dijaloga, često je prisutna, graniči s vulgarnosti, dovodi građane u situaciju da ne žele na izbore. I neizlaskom na izbore se glasuje, no tada prepuštamo drugima da odlučuju u naše ime. Stoga smo pozvali vjernike da ne glasaju protiv nekoga nego da podrže one koji su djelima pokazali da im se može vjerovati i da kazne one koji nisu ispunili obećanja”, rekao je Dugalić.

Pitanja novinara

Rekli ste da kršenje Ustavnih odredbi nije ponašanje koje zaslužuje povjerenje građana, je li to poruka za Milanovića?

“Tiče se svih sudionika, to obvezuje sve”, rekao je Dugalić i još jednom odbio tezu da je poruka upućena Milanoviću. “Ne prozivamo nikoga osobno, politički smo neutralni”.

Je li se Crkva svrstala na jednu stranu ovom porukom?

“Ne, mi smo za pravednost i zakonitost”, rekao je Dugalić pa dodao da povjerenje birača ne zaslužuju ono koji se ne drže Ustava.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

10:15 Plenković: Morali smo odgovarati na uvrede

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu nakon svečanog uručivanja ugovora sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Poziva Zaželi. Odgovorio je očekuje li HDZ potporu Crkve.

“Imamo kvalitetnu suradnju s HBK i drugim vjerskim zajednicama, imamo dijalog sa šest nadbiskupa, rješavamo sva pitanja, odnosi su nam sustavni, dijalog jako dobar”, rekao je. Zatim je govorio o potrebi da kampanja bude dostojanstvena.

“Normalno je da je dostojanstvo najbitnije i da komunikacija ostane na civiliziranoj razini, nažalost u političkoj utakmici vidimo da se zadnjih nekoliko godina razina civiliziranosti spustila, to je jako loše. Od 2016. nismo bili predvodnici te politike snižavanja kulture, no morali smo odgovarati na uvrede. Da se to vama dogodi, uzrujali biste se”, rekao je premijer te dodao da neće biti promjena Vatikanskih ugovora.

O gorućem problemu – demografiji

Zatim je govorio o demografskim mjerama. “Prije mjesec i pol usvojili smo strategiju demografske revitalizacije da zaustavimo negativan trend koji traje već skoro 75 godina. Veće su rodiljne i roditeljske naknade. Eliminirali smo pitanje nemogućnosti da ijedno dijete u Hrvatskoj ostane bez obroka uz školama, to je novi standard. Financirali smo 800 vrtića diljem Hrvatske, što obnovu, što izgradnju. Ulagat ćemo u obrazovanje, povisivati sve naknade, pomagati mladima u rješavanju pitanja posla i stanovanja, mladi do 25 godina ne plaćaju porez na dohodak, do 30 godina samo 50 posto poreza na dohodak plaćaju”.

“Imamo niz stambenih politika, APN je odigrao bitnu ulogu, želimo da se u novom mandatu krene u novu stambenu politiku, da vidimo mjere i instrumente koji će omogućiti da se cijene snize u gradovima. Demografski problem se rješava kada u predgrađima bude više kuća, a manje stanova. Bačić radi analizu, nakon izbora će izaći temeljni dokument pa ćemo izaći s konkretnim mjerama”, rekao je Plenković.

Možemo je rekao da se Ustavni sud treba izjasniti do izbora o regularnosti izbornog procesa. “Ne miješamo se u njihov rad, na njima je da to rade, Možemo se treba puno više fokusirati na prljav i neuredan Zagreb, najveći porez na dohodak, problem s otpadom”.

O oporbi

O pobjedi na izborima i političkim protivnicima kaže: “Banalna je situacija. Oporba je imala osam godina, a nisu smislili ništa osim sintagme – korumpirani, izdajnici… Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga je rođena 1987., jesmo mi radi toga izdajnici? 2024.? Smiješne i anakrone teze koje bi nas vratile 100 godina unazad. Razočaran sam lijevim spektrom, imali su osam godina, a nisu ponudili ništa. O lopovluku može govoriti samo netko tko nema drugih ideja”, rekao je.

“Šuplja je teza o porobljenim institucijama, Macron je promijenio više ministara, smiješna je teza od 30 ministara koji su otišli zbog korupcije, neki su u postupku zbog stvari koje nemaju veze s mandatom. Mislim da će birači odlučivati o stabilnosti”.

O izborima i Milanoviću

“Sigurno je moglo bolje, sigurno je bilo grešaka, ali smo tu i radit ćemo na boljitku života svih ljudi, 2020. nismo znali što će se sve dogoditi, covid i dva potresa, i tu smo, zato smo rekli ‘Za sve izazove’. Tko zna što se još može dogoditi, mislim da Hrvatskom trebaju upravljati oni koji imaju znanje i odgovornost”, rekao je pa nastavio o Milanoviću.

“Rekao sam da ne može netko pretendirati da mimo izbora može biti premijer, netko tko želi biti premijer treba ići u kampanju, zamislite da sam rekao da želim biti premijer, ali ću biti doma mjesec dana pa kada dobijete, stavit ćete me za premijera. Da sam ja tada bio predsjednik HDZ-a to se ne bi dogodilo, ta Vlada je imala nedostatke zbog manjka autoriteta. Meni je to totalno smiješno, zamislite da sam 2016. rekao da ne idem u sučeljavanja”.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

08:30 Današnji raspored oko izbora

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović prisustvovat će u svečanom mimohodu povodom 32. obljetnice najveće vojno redarstvene akcije Operacije Baranja 107. brigade HV-a. Mimohod kreće od Mosta 107. brigade Hrvatske vojske do spomenika poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske, na lijevoj strani Drave u Belišću.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanom uručivanju ugovora sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Poziva Zaželi – prevencija institucionalizacije. Predviđen je govor premijera Plenkovića.

U Vukovaru će se održati predstavljanje liste kandidata HDZ-a i partnera za parlamentarne izbore. Predstavit će se svih 14 kandidata predvođenih Marinom Piletićem u 5. izbornoj jedinici.

Koalicija Rijeke pravde u Zagrebu predstavlja kandidate iz I. izborne jedinice. Predsjednik SDP-a Peđa Grbin dat će izjavu u 11:00 sati na Trgu bana Jelačića.

U Dubrovniku će stranke Možemo i Srđ je Grad predstaviti kandidacijske liste koalicije u X. izbornoj jedinici. Govorit će dužnosnici stranaka i izborni kandidati Sandra Benčić, Đuro Capor i Tamara Visković.

U Zagrebu se održava konferencija za medije nositeljice liste Mosta za 1. izbornu jedinicu Marije Selak Raspudić o programu Mosta za mlade i obrazovanje.

U Osijeku će se održati predstavljanje liste kandidata Domovinskog pokreta i partnera za IV. Izbornu jedinicu na kojemu će prisustvovati zamjenik predsjednika DP-a i nositelj liste Mario Radić.

Potpredsjednik HDZ-a i nositelj liste u VIII. izbornoj jedinici Oleg Butković predstavit će u Rijeci dio HDZ-ovog izbornog programa na temu “Gospodarska postignuća i ciljevi”. Po završetku, predstavit će se i kandidati liste HDZ-a i koalicijskih partnera u VIII. izbornoj jedinici.

Izborna kampanja u punom zamahu, predstavljaju se liste: ‘U Hrvatskoj se danas bolje živi’

Autor:Dnevno.hr/M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.