Foto: Patrik Macek/PIXSELL

BAKŠIĆ MITIĆ PREDSTAVILA IZBORNI PROGRAM: ’Bit ću dosadna kao tvrdoglavi komarac’

Autor: M.V.

Na zagrebačkom Markovu trgu, dogradonačelnica Gline, ali i kandidatkinja za isti mandat i na ovogodišnjim izborima, Branka Bakšić Mitić, predstavila je svoj izborni program. Govori kako sa svojom listom ide na izbore za gradsko Vijeće, a pojasnila je i zašto program predstavlja u Zagrebu.

“Tu sam na Markovu trgu jer je obnova nakon potres prespora. Želim pokazati da ću biti tu i raditi pritisak da do obnove dođe. Bit ću dosadna kao tvrdoglavi komarac”, rekla je pa istaknula kako je prva točka njenog programa dakako sama obnova nakon potresa, a slijedi je infrastruktura. “Pola Gline nema signala, ceste ne postoje, mještani nemaju pitke vode”, tvrdi pa dodaje i kako će raditi u korist mladih. Problemi tog mjesta govori obrazovanje je, ali i društveni život te radna mjesta za mlade.

“Moram istaknuti i da je veliki problem, jer ljudi koji su iseljeni zovu me jer ne znaju gdje će glasati. Moramo im to omogućiti, ne smijemo dopustiti da oni ne glasaju za svoj grad, općinu…Ja ovim putem apeliram na vladajuće da taj problem riješe”, govori pa zaključuje kako je bitno da se ljudima omogući ono što im je Ustavom zagarantirano.

Porušena Glina

Ističe kako će obnova trajati još dugo, a dodaje kako postoje donatori koji ljudima žele izgraditi kuću, no najveće probleme čini im birokracija. Riječ je naime o elaboratima koje mještani moraju platiti, ali nemaju kako. “Država će njima to refundirati, ali oni nemaju kako tu uopće platiti”, govori.

Dodaje dalje kako ona nije političarka i kako neće trgovati radnim mjestima, ali hoće trgovati da se ljudima napravi cesta i da im se obnovi kuća. Ističe kako je fokusirana na obnovu nakon potresa, a upitana o nekoj vrsti koalicije tvrdi kako će njena ruka, ali i ruka njenih vijećnika biti podignuta gore za one koji joj to ponude.

“Izgradili smo 22 kućice, još pet ih je u izgradnji. Koliko znamo država nije izgradila nijednu”, zaključuje.




Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.