Photo: Marko Dimic/PIXSELL

AKO PUTUJETE – OPREZ! Snijeg i vjetar na autocestama otežavaju promet, mnogima je zabranjena vožnja

Autor: Hina, E.P.

Snijeg, vjetar, kiša… Ovih dana je to svakodnevica, a čini se da dolazak veljače prevrtače pokazuje svoje lice i prije nego je drugi mjesec počeo.

Zasad su ukinuti zimski uvjeti na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, ali zbog jake bure autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je samo za osobna vozila, upozorava HAK.

Nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto.

ZABRANJEN PROMET

Na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Pazite! Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na cestama u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije:

I na granicama su moguće gužve i čekanja zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola.




U prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Hvar-Split, Jelsa-Bol-Split i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Sretno i oprezno u prometu!




Autor:Hina, E.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.