AP Photo/Andre Penner, File / Guliver Image

Zvijezda osuđena na četiri i pol godine zatvora, ali na slobodu bi mogla puno ranije

Autor: Dnevno.hr/K.I.

Prije dva dana bivši brazislki nogometni reprezentativac Dani Alves osuđen je na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja. Međutim, čini se kako bi na slobodu mogao izaći ipak puno prije od očekivanja.

Protiv bivšeg igrača Barcelone se od početka 2023. godine vodio proces zbog optužbe za silovanje, a 22. veljače ove godine pala je presuda – kriv je. Stoga je osuđen na četiri i pol godine zatvorske kazne zbog silovanja jedne 23-godišnjakinje u noćnom klubu u Barceloni.

Marca navodi kako se Alves žalio Vrhuvnom sudu na ovakvu odluku Kaznenog suda u Kataloniji, te da postoji mogućnost izricanja trećeg stupnja zatvorske kazne.

Mogao bi ranije na slobodu

Što to zapravo znači? Budući je Brazilac već proveo 13 mjeseci u pritvoru, to znači da bi nakon jedne trećine odslužene kazne imao mogućnost traženja kakneno-popravnog nadzora. U prijevodu, Alvesu bi moglo biti dopzvoljeno da napusti zatvor nakon oslužene trećine kazne, pa bi tako dan provodio izvan rešetaka, a tamo bi se morao vračati samo na spavanje.




Marca spominje da postoji mogućnost da Alves bude izručen i u svoj rodni Brazil. “Ako kazna ne prelazi period od pet godina možete biti protjerani iz zemlje, što znači da ne biste morali služiti kaznu u Španjolskoj”, objasnio je odvjetnik Agustin Martinez.

Podsjećamo, španjolsko tužiteljstvo je za Alvesa tražilo kaznu od devet godina zatvora, dok je oštećena strana tražila 12-godišnju zatvorsku kaznu. Prema navodima španjolskih medija Alves je žrtvi platio i odštetu od 150.000 eura, što je pomoglo u smanjenju same kazne, međutim, kako je sam u jako lošoj financijskoj situaciji taj novac mu je posudio prijatelj iz brazilske reprezentacije Neymar.

Stjepan je drmao Hrvatskom: ‘Ma koga si ti to ubio Vidoševiću, ako si branitelj dragovoljac?’




Autor:Dnevno.hr/K.I.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.