Izvor: Screenshot/YouTube

(VIDEO) PROBLEMI U GRADNJI NAJLJEPŠEG STADIONA U HRVATSKOJ? Gradnja hrvatskog ponosa naglo usporila, evo što se događa

Autor: F.F

Poznato je kako NK Osijek gradi novi stadion na Pampasu te bi hrvatski prvoligaš uskoro mogao imati ‘dom’ kojem će zavidjeti sva konkurencija.

Osječani bi se trebali preseliti na novi stadion najkasnije od sezone 2022./2023., no u posljednje vrijeme radovi na stadionu kao da su usporili. Sve se manje radilo na samom stadionu, tek oko njega i u blizini.

Stadion na Pampasu već je poprimio prepoznatljive obrise, tribine su vidljive kao i krov iznad njih.

Ima li mjesta za zabrinutost?

Neki navijači Osijeka pomalo su i zabrinuti zbog izostanka vidljivih pomaka. Na samom stadionu nema vidljivih promjena, a već su krenula i brojna nagađanja zašto je došlo do usporenja ili zastoja radova.

Radovi su se nastavili, te se od djelatnika Eurokamena očekuju novi detalji na objektu. Upravo bi izvođači radova mogli biti razlog zašto je sve stalo. Naime, sve se glasnije ‘šuška’ kako bi stadion mogli završiti drugi izvođači. Za sada su to neslužbene informacije…

Ono što je poznato je da bi cijeli projekt trebao biti vrijedan 50-ak milijuna eura. Uključivat će novi stadion, sedam pomoćnih terena, popratni sadržaj, a trebao bi biti završen 8. lipnja 2022. godine.

Rok završetka radova pomaknut je zbog pandemije koronavirusa, a to je bio drugi put da se gradnja odgađa. Prvi put se to dogodilo zbog kašnjenja izdavanja građevinske dozvole te nemogućnosti započinjanja radova u ugovorenom roku.




Ambiciozni Mađari

Ideja novog stadiona krenula je 2019. godine, kada su ambiciozni Mađari preuzeli klub. Osječka nogometna arena, ili kako ga mnogi zovu, Pampas Arena, imat će 12.900 potpuno natkrivenih mjesta, a moći će se proširiti i do 15 tisuća. Po mnogim karakteristikama bit će jedinstven u Hrvatskoj.

Navijači će biti svega pet, šest metara udaljeni od igrališta, a ulazit će se na razinu terena. Dva reda tribina trebala bi biti luksuzna mjesta s posebnom cijenom ulaznica. Iznad zadnjeg reda tirbina nalazit će se sky promenada, gdje će posjetitelji moći uživati u gastro ponudi, ali i pogledu na teren.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.