Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Jedan Riječanin je Latvijce uništio: Evo kako je Hrvatska prolazila protiv njih

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Hrvatska nogometna reprezentacija od 20 sati i 45 minuta nastavlja kvalifikacije za EURO u Njemačkoj sljedeće godine. Protivnik na Rujevici je Latvija, a Vatreni su kroz povijest igrali četiri puta s današnjim suparnicima.

Prvi put susreli su se u Osijeku 2001. te tada je Latvija pala s 4:1. Heroj je bio Riječanin Boško Balaban koji je zabio hattrick, a jedan gol je dodao i Vugrinec.

Hrvatska: Pletikosa – Živković, R. Kovač (od 82′ Vranješ), Šimić – Stanić (od 51′ M. Cvitanović), Tudor, Prosinečki (od 68′ Bjelica), Jarni – Vugrinec, Balaban, Šuker; Izbornik: Mirko Jozić.

Nakon Osijeka igralo se i u Rigi. I tamo su Vatreni bili bolji,  a ovaj puta na semaforu je pisalo 0:1. Jedini gol na utakmici postigao, a tko drugi nego Boško Balaban.

Hrvatska: Pletikosa – Tomas, Tudor, Šimić – Šarić, Prosinečki, N. Kovač (od 90′ Agić), Rapaić (od 80′ Vugrinec), Jarni – Šuker, Balaban (od 69′ Vlaović); Izbornik: Mirko Jozić.

Veliki favoriti

Slijedeći put Latvija nam je bila protivnik u sklopu kvalifikacija za EURO 2012. u Poljskoj i Ukrajini. 2010. igrali smo u Rigi i pobijedili s 0:3. Zabijali su Srna, Olić i dalje aktivni Ivan Perišić.

Hrvatska: Runje – Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić – Vukojević (od 75′ Pranjić), Rakitić, Kranjčar – Petrić (od 89′ Mandžukić), Olić, Eduardo (od 67′ Jelavić); Izbornik: Slaven Bilić.




 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Hrvatski nogometni savez (@hns_cff)




Uzvrat se igrao kao i danas u Rijeci. Samo je tada u pitanju bila Kantrida. Stadion se promijenio, ali ne bi imali ništa protiv da rezultat ostane isti. Vatreni su do tri boda došli golovima Mandžukića i Eduarda.

Hrvatska: Pletikosa – Ćorluka (od 34′ Vida), Lovren, Šimunić, Strinić – Srna, Modrić, Rakitić, Kranjčar (od 64′ Perišić) – Mandžukić (od 89′ Jelavić), Eduardo; Izbornik: Slaven Bilić.

Hrvatska je i danas veliki favorit i sve osim pobjede naše ekipe bit će prava senzacija. Hrvatska je ciklus otvorila s bodom protiv Walesa i pobjedom nad Turskom.

Braći Sinković se to ne događa baš često: Morali priznat dominaciju Nizozemaca

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.