Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

ČUDESNI ĆORIĆ OSIGURAO PROLAZ HRVATSKE: Rutinskom pobjedom osvojio je ključni bod

Autor: Dnevno.hr/ I.L

Nakon što smo u subotu poveli s 2:0, a onda danas izgubili u parovima bilo je jasno da nam Borna Ćorić svojom novom pobjedom može osigurati prolazak dalje.

Zagrepčanin je to i napravio i s laganih 2:0 slavio protiv nekadašnjeg trećeg igrača svijeta, Dominik Thiema. U prvom setu Čorić je došao prvi do breaka kod 3:3, ali je odmah Thiem vratio izgubljeno pa je odluka pala u tie-breaku. U njemu je Ćorić brzo došao do prednosti koju je kasnije povećavao i taj dio igre dobio sa 7:3.

U drugom setu Ćorić je postao još agresivniji u igri te je ključni break napravio kod vodstva 2:1. Potom je čvrsto držao svoje servis gemove i sve riješio novim breakom za konačno slavlje protiv osvajača US opena iz 2020,

Korak do završnice

Ovom pobjedom Hrvatska se opet plasirala u natjecanje po skupinama. Bit će održano od 12. do 17. rujna u četiri različita, zasad još uvijek nepoznata grada.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli Hrvatski teniski savez (@hts_sluzbeni)

Po dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiriju skupina izborit će plasman u četvrtfinale, na turnir kojem će od 21. do 26. studenoga domaćin, kao i prošle godine, biti Malaga.




Podsjetimo, ovo je novi format Davis cupa. U prvom izdanju Hrvatska je stigla do finala dok u prošlogodišnjem izdanju u Mlagai poraženi u polufinalu.

Autor:Dnevno.hr/ I.L
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.