Screenshot

ZAR I ONI!? Najpopularnija chat aplikacija uvodi oglase

Autor: dnevno.hr

WhatsApp je najpopularnija chat aplikacija koju svakodnevno koriste milijarde ljudi. WhatsApp je prisutan na svim glavnim platformama, Android, iOS, Windows Phone i PC. No, kako kažu, ništa ne dolazi besplatno, tvrtka u vlasništvu Facebooka potvrdila je da će početi posluživati oglase unutar aplikacije.

Značajka Status usluge WhatsApp uskoro će prikazivati ​​oglase, slično tome kako Instagram tretira oglase. Ovo je izazvalo neizbježno pitanje među korisnicima jesu li spremni za reklame na WhatsApp-u.

U anketi koju je, na Twitteru, proveo WABetaInfo, koji nadgleda najnovije vijesti o WhatsAppu, oko 60% korisnika nastavilo bi koristiti WhatsApp jer smatraju kako ovakvi reklamni oglasi ne bili prevelika gnjavaža. Međutim, 40% korisnika glasovalo je protiv uvođenja oglasa na platformi, te zaključilo kako bi mogli izbrisati aplikaciju. Treba napomenuti da je ukupan broj glasova registriranih nakon završetka anketiranja iznosio 1 672, što može izgledati kao malena brojka u usporedbi s ogromnom korisničkom bazom koju WhatsApp uživa. Međutim, to ipak govori da mnogo ljudi ne podržava odluku tvrtke, piše racunalo.com.

Još uvijek nije do kraja jasno kako će reklamiranje funkcionirati i hoće li WhatsApp infiltrirati end-to-end šifriranje za skeniranje razgovora i posluživanje prilagođenih oglasa.Tvrtka je stavila zaradu ispred načela šifriranja komunikacije korisnika, što je uvijek bila vrijednost WhatsApp aplikacije, te su neki od zaposlenika u posljednje vrijeme dali otkaze u ovoj tvrtci.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.