Foto: Facebook

(VIDEO) DOMOVINA IH JE VUKLA SEBI: Vratili se iz Australije i potpisali s Croatia Recordsom! Poslušajte Gavrane

Autor: Dnevno

Nažalost, već smo navikli da mnogi iseljavaju iz Lijepe naše, no onih koji se vraćaju vrlo je malo. Neki već generacijama žive van domovine i, iako ju neizmerno vole, ne planiraju se vraćati. Zato uvijek razveseli priča o povratku, posebno onih koji tek u Hrvatskoj ostvare sve svoje snove, potomcima koje je domovina vratila ‘kući’. Jedna od takvih priča je i ona Gavranovih.

Obiteljski galzeni trio koji uključuje oca Mijata Gavrana, te kćeri Jasminu i Tamaru, osnovan je 2017. godine u Melbourneu, Australiji. Nakon osnivanja ovaj je trojac održao brojne nastupe po klubovima australske hrvatske zajednice. U  kratkom su roku pridobilo naklonost tamošnje publike.

Uslijedili su brojni pozivi da nastupe kao predgrupa zvijezdama iz domovine; Općoj Opasnosti, Lani Jurčević, Jeleni Rozgi i Zaprešić Boysima. No, kao da je nešto nedostajalo.

Tijekom naredne godine, Gavrani su donijeli odluku o povratku u domovinu i jednim od posljednjih letova prije proglašenja pandemije sletjeli u zagrebačku zračnu luku. Odmah po dolasku održali su nekoliko zapaženijih nastupa pred zagrebačkom publikom, a zapazila ih je i naša najveća diskografska kuća Croatia Records koja im je ponudila ugovor o suradnji te im objavila singl “Zima”, javlja HRT.

No, kao i mnogi, zbog epidemioloških mjera koja su ograničila sva javna okupljanja, Gavrani su bili prisiljeni pričekati do popuštanja mjera kako bi ponovno izašli pred publiku.

Razdoblje bez koncertnih aktivnosti proveli su skladajući i snimajući nove pjesme, a jedna od njih naslovljena “Nema te”. Ista je ovih dana premijerno prikazana u televizijskom programu CMC-a. Atraktivan spot za ovu skladbu sniman je na području Opatije.




“Kako je pjesma ljetnog karaktera logično je bilo da snimimo spot negdje na Jadranu. Odlučili smo se za Opatiju jer je dragulj naše obale čije se vizure izvrsno uklapaju u priču naše pjesme”, kaže pjevačica Jasmina koja, iako je rođena i odrasla u Australiji izvrsno govori hrvatski.

Njena sestra Tamara, gitaristica i autorica glazbe te aranžmana pjesme “Nema te” ne skriva oduševljenje pozitivnim kritikama koje pljušte sa svih strana.

“Jako me raduje što se pjesma sviđa publici već na prvo slušanje jer smo ja i sestra od malena sanjale o glazbenoj karijeri u Hrvatskoj. Taj san nam se konačno ostvaruje i teško je riječima opisati uzbuđenje koje osjećam”, zaključuje Tamara koja je diplomirala na prestižnoj melburnškoj glazbenoj akademiji JMC.




Danas ovaj trio uživa u glazbi koji proizvodi, svojoj domovini, a mi u njihovoj predivnoj glazbi i jedisntvenoj promociji ljepota Lijepe naše.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.