Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Umro Duško Valentić: Po ovoj ulozi svi ćemo ga pamtiti

Autor: Dnevno.hr

Glumac Duško Valentić preminuo je u 75. godini. Najpoznatiji je bio po ulozi Papundeka u seriji “Velo misto“. Iza sebe je imao više od 50 filmskih i televizijskih uloga, a u kazalištu Gavella odigrao je preko sto predstava.

Bio je vrlo ponosan na svoje slavonske korijene. Dvaput je pao razred u zagrebačkoj VII. gimnaziji, a dok još nije položio maturu, upisao je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Prvi put se pojavio pred kamerom u filmu “Imam dvije mame i dva tate”, gdje je igrao malu ulogu hipija, što je bilo u skladu s njegovim životnim stavovima “make love not war”.

S 27 godina doživio je kliničku smrt. Tijekom služenja vojske, u šest mjeseci imao je tri upale pluća te je njegovo tijelo bilo preopterećeno penicilinima.

“Sjećam se svega, te se situacije ne zaboravljaju. Tunel, svjetlo, sve što piše u knjigama – istina je”, rekao je tada Duško.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.