Foto: Livio Andrijic/CROPIX

SPEKTAKL U ATRIJU ARHEOLOŠKOG MUZEJA: Tarik Filipović dignuo sve prisutne na noge!

Autor: T.Š.

Obilježavanjem 25. godišnjice rada, centar za strane jezike ANGLA sinoć je pripremio pravi spektakl. Ova značajna obljetnica u Atriju Arheološkog muzeja okupila je brojne poznate osobe, poslovne partnere, suradnike i učenike ove poznate domaće škole. Specijalni gost sinoćnje proslave bio je naš renomirani glumac Tarik Filipović koji je pripremio iznimno zabavan i humorističan program. Tarik je izvedbom prilagođenog odlomka iz monodrame Ćiro dignuo sve prisutne na noge, dok je za voditeljski dio programa bio zadužen Josip Šarić. Za glazbeni dio pobrinuo DJ Igor Primec, a ovom je, sad već tradicionalnom proslavom obljetnice rada, ANGLA, kao jedan od vodećih jezičnih centara u Hrvatskoj, najavila i početak nove  školske godine za koju su upisi upravo u tijeku.

Foto: Livio Andrijic/CROPIX
Foto: Livio Andrijic/CROPIX
Foto: Livio Andrijic/CROPIX

Nakon proslave 20. godišnjice prije 5 godina, obilježavanje ovog rođendana pokazatelj je kontinuiranog rasta škole u kojoj je jednako važan pristup svakom polazniku kao i metoda, u kojoj je učenje ugodan proces s vrlo konkretnim rezultatima. Učenje stranog jezika nije samo učenje gramatike, riječi i konverzacije, već i učenje običaja i kulture zemalja čiji jezik želimo znati. Jedno bez drugoga ne ide – i to u Angli znaju.

Foto: Livio Andrijic/CROPIX
Foto: Livio Andrijic/CROPIX
Foto: Livio Andrijic/CROPIX

 “Od početka djelovanja do danas Angla ima kontinuirani i zapaženi porast polaznika što je rezultat predane posvećenosti našoj misiji ‘pružiti polazniku vrhunsku kvalitetu nastave, te osjećaj zadovoljstva i ugode tijekom učenja’. Ponosni što smo na svih ovih 25 godina rada I na sve što smo postigli. ANGLA je već godinama sinonim za top kvalitetu tečajeva stranih jezika i komunikacijskih vještina te market leader u navedenom području. Poštujući našu strategiju razvoja ali i očekivanja i zahtjeve polaznika stvorili smo modernu, kreativnu i inovativnu nastavu prilagođenu svakom pojedincu i njegovim potrebama. U ovom trenutku Angla djeluje na 8 lokacija u Zagrebu, a ono što nas posebno veseli je da smo u ovih 25 godina imali 12 360 jedinstvenih polaznika, održali smo 165 000 školskih sati te smo surađivali s preko 50 uspješnih hrvatskih kompanija“, objašnjava Marijana Šimundža Golemac, direktorica Centra stranih jezika Angla.

Foto: Livio Andrijic/CROPIX
Foto: Livio Andrijic/CROPIX
Foto: Livio Andrijic/CROPIX

Od samih početaka, ANGLA je članica zajednice za strane jezike pri HGK. Još 2012-te uveli su ISO sustav upravljanja kvalitetom, a od lipnja 2015. godine ANGLA je dobila pravo korištenja znaka – ‘Hrvatska kvaliteta’. Time je dodatno potvrdila poziciju jednog od vodećih jezičnih centara u Hrvatskoj. Znak kvalitete objektivno i nepristrano potvrđuju vanjski stručnjaci a ne škole stranih jezika same po vlastitom nahođenju i kriterijima. Takvih potvrda o kvaliteti, naravno, ne bi bilo bez vrijednih i predanih ljudi koji u Angli rade.

Foto: Livio Andrijic/CROPIX
Foto: Livio Andrijic/CROPIX
Foto: Livio Andrijic/CROPIX

Tajnu dugogodišnjeg uspjeha ANGLE s velikim zadovoljstvom objašnjava direktorica Marijana Šimundža Golemac, “U suvremena svjetska dostignuća iz područja lingvistike i učenja stranih jezika ugradili smo i svoje vlastite načine i strategije poduke, te postali prepoznatljivi po modernoj, nekonvencionalnoj nastavi, koja je u cijelosti približena polazniku, njegovim potrebama, profilu ličnosti i stupnju obrazovanja. U tom smislu ‘metoda aktivnog učenja’ postala je naše zaštitno obilježje zbog kojeg je Angla škola s razlikom. Sustavno pratimo i provodimo najnovije europske i svjetske trendove u poduci stranih jezika. Metodom aktivnog učenja polaznici postižu brze i efikasne rezultate i mogu aktivno upotrijebiti tj. primijeniti strani jezik u životnim i poslovnim situacijama”.

Foto: Livio Andrijic/CROPIX

Veliku obljetnicu zajedno s Anglom proslavili su Ivana Husar Mlinac, Tarik Filipović, Zlata Muck Sušec i Saša Sušec, Nataša Božić Šarić i Josip Šarić, Branko Strupar, Boris Svrtan te mnogi drugi. 

Foto: Livio Andrijic/CROPIX
Foto: Livio Andrijic/CROPIX
Foto: Livio Andrijic/CROPIX

Angla svojim polaznicima nudi sve vrste tečajeva i to tečajeve općeg jezika, konverzacijske tečajeve, tečajeve poslovnog jezika i tečajeve stručnih jezika, na svim stupnjevima. Zbog sve užurbanijeg tempa života te velikog broja obaveza, sve veći broj polaznika se odlučuju za   tzv. customized tečajeve tj. programe prema svojim osobnim potrebama i zahtijevima. Oni su u potpunosti prilagođeni polazniku kojem se nastoji maksimalno ugoditi i prilagoditi u svakom pogledu, od prilagođavanja termina izvođenja nastave koji im najviše odgovaraju, preko nastavnog materijala koji su ‘krojeni’ za specifične potrebe polaznika, do fleksibilnih uvijeta plaćanja. U Angli je, naime, sve podređeno polazniku i polaznik je polazište svega.
Foto: Livio Andrijic/CROPIX

Autor:T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.