Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
SOČNA MUSAKA: Klasik od krumpira i mljevenog mesa kojem se rado vraćamo!
Pripremite ukusnu i sočnu musaku u kojoj će uživati cijela obitelj!
Sastojci:
500 g mljevenog mesa (junetina ili svinjetina)
3 krumpira
2 patlidžana
2 rajčice
2 jaja
1 šalica mlijeka
1/4 šalice krušnih mrvica
1 luk
2 češnja češnjaka
1 velika žlica maslac
sol, papar i origano po želji
naribani sir za posipanje
Priprema:
Na zagrijanoj tavi istopite maslac i dodajte sitno sjeckani luk i češnjak. Pržite oko 5 minuta dok ne omekšaju. Dodajte mljeveno meso, sol, papar i origano te pržite dok meso ne poprimi boju. Na dno posude složite polovicu krumpira narezanog na kolutove, a zatim preko njega dodajte sloj patlidžana narezanog na tanke šnite, rajčice narezane na kolutove i smjesu od mesa. Ponovno složite sloj krumpira, patlidžana, rajčice i smjese od mesa. U zdjelu dodajte Istucite jaja pa dodajte mlijeko, krušne mrvice, sol i papar. Dobro izmiješajte dok masa ne postane homogena. Prelijte smjesu preko musake i posipajte naribanim sirom. Pecite u pećnici oko 45 minuta na temperaturi od 200 stupnjeva.