Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Pamtili smo je po vatrenim scenama prije 40 godina, a danas otkriva: ‘Ovo je bilo najteže’

Autor: I.D.

Hrvatska glumica Sanja Vejnović gradila je uspješnu karijeru na sceni već 45 godina, istaknuvši se ne samo u domovini nego i u inozemstvu. Sa 62 godine, debitirala je 1978. godine u filmu ‘Prijeki sud’ i stekla prepoznavanje ulogom u filmu ‘Varljivo ljeto 68’, gdje je snimila nezaboravne intimne scene. Godine 1984., tijekom snimanja filma ‘O pokojniku sve najljepše’, upoznala je svog bivšeg supruga Gorana Mećavu, s kojim ima sina i kćer.

Sanja je također bila upečatljiva u domaćim sapunicama poput “Larin izbor”, “Kud puklo da puklo”, “Čista ljubav” i “Zabranjena ljubav”. Osim glume, posljednjih godina posvetila se i kuhanju te objavila kuharicu pod nazivom ‘Iz moje kuhinje, s ljubavlju’, u kojoj dijeli svoja najbolja slana i slatka jela. Prvi dojmovi čitatelja i njezinih prijatelja koji su isprobali Sanjine recepte bili su iznimno pozitivni.

Omiljena glumica napisala je kuharicu

“Povratne informacije su odlične, a moji prijatelji već od prije kuhaju po mojim receptima”, kazala je glumica svojedobno za Večernji. “Nije se dogodilo da mi neke jelo ne uspije jer sam sva jela koja su uvrštena u kuharicu prije pripremala više puta pa sam ih tako usavršavala i popravljala. Najteže je bilo osmisliti kako jela prezentirati da na fotografijama izgledaju tako da ih čitatelj poželi napraviti”, izjavila je Sanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sanjic (@sanjavejnovic)




Za fotografije u kuharici zaslužan je Goran Mećava, po profesiji filmski snimatelj, njen bivši suprug s kojim je ostala u odličnim odnosima.

“Moji ukućani vole većinu jela koja se nalaze u kuharici, ali najviše ponavljam jela od tjestenine, rižota, puretinu s jabukama i kruškama, sve juhe i, naravno, kolače, zavisno od godišnjih doba, ljeti su to kolači s voćem, a zimi pite, torte i dizana tijesta. Kad pozivam goste na ručak i večeru, trudim se da im kuham nešto što još nisu jeli”, priznala je Sanja.

BEZ TRUNKE PHOTOSHOPA: Glumica Sanja Vejnović podijelila fotografije iz mladosti, fanovi su očarani njenom ljepotom




Osim po delicijama, glumica je poznata i po odličnom izgledu, a poznato je da se nije podvrgavala nikakvim estetskim korekcijama. To se može vidjeti i na svim novim fotkama koje objavljuje na društvenim mrežama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sanjic (@sanjavejnovic)

‘Radimo razne odabire koji nose svoje posljedice’

Sanja svoju figuru održava i vježbanjem i zdravom prehranom, a u centru Zagreba najčešće ju možete vidjeti na biciklu. U razgovoru koji smo s glumicom vodili jednom prilikom otkrila nam je što su joj godine donijele osim zrelosti.

“U mladosti izgrađujemo svoj identitet kroz vlastita iskustva. Učimo kako se nositi sa svojim djelima, greškama i postupcima. Radimo razne odabire koji nose svoje posljedice. Zrela osoba je ona koja je intelektualno, socijalno, emotivno i moralno osviještena. Ona koja se prilagođava različitim životnim promjenama i prihvaća odgovornost prema sebi, obitelji , poslu kojim se bavi i zajednici u kojoj živi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sanjic (@sanjavejnovic)

Sve to se događa postepeno i tek kad pronađemo unutrašnji mir možemo biti u ravnoteži i donositi dobre odluke. To se zove zrelost i ona naravno, ima veze s godinama iskustva. Netko sve ovo postigne u ranijoj životnoj dobi a netko kasnije a netko na žalost nikada.

TUGA O OBITELJI OMILJENE GLUMICE Sanja Vejnović se teškog srca oprašta: ‘Putuj mirno, voljena moja’

Upravo zbog životnog iskustva danas živim svjesnije, manje se bojim nepoznatog, lakše se hvatam u koštac sa svim vrstama problema i nastojim ih uvijek riješiti. Svatko razdoblje životnog razvoja ima svoje čari i za sebe je neponovljivo i lijepo. Dok si mlad puno si više bezbrižan i vrijeme ti sporije teče, ali su svi događaji i nova iskustva, teži i dramatičniji za razliku od zrele dobi”, rekla je Vejnović.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.