![](https://www.dnevno.hr/wp-content/uploads/2024/07/Punjene-tikvice.jpg)
Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
Svatko ima svoju omiljenu verziju kolača s orasima. Donosimo provjereno dobar klasik, kremasto čudo bakine kuhinje s orasima i čokoladom.
Sastojci:
3 jaja
1 vanilin šećer
120 g šećera
120 ml mlijeka
120 ml suncokretova ulja
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
60 g sitno mljevenih oraha
50 ml mlijeka
Za čokoladnu kremu:
800 ml mlijeka
2 žumanjka
2 vanilin šećera
5 žlica šećera
4 žlice kukuruznog škroba
2 žlice maslaca (40 g)
60 g bijele čokolade
Priprema:
U zdjeli izmiksajte jaja, vanilin šećer, šećer, pa postupno dodajte 120 ml mlijeka i ulje. Potom dodajte prosijano glatko brašno pomiješano s praškom za pecivom pa promiješajte. Na kraju umiješajte sitno mljevene orahe. Tijesto izlijte na lim obložen papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta. Nakon pečenja ostavite da se ohladi, odrežite rubove i podijelite tijesto na dvije polovice. Oba komada prelijte mlijekom, a ostatke tijesta sitno sameljite. Počnite s pripremom kreme. U loncu pomiješajte mlijeko, žumanjak, vanilin šećer, šećer, kukuruzni škrob i uz stalno miješanje kuhajte dok se ne zgusne pa maknite s vatre i dodajte maslac i bijelu čokoladu, miješajte dok se ne otope. Donji sloj biskvita premažite kremom, dodajte gornji i premažite drugim dijelom kreme. Po vrhu pospite izmrvljene ostatke tijesta. Ohladite u hladnjaku tri sata pa narežite.
Jednostavne i brze punjene tikvice: Svi koji ih probaju, tražit će ovaj recept
Tradicionalni škampi na buzaru: Neizostavna ljetna delicija
Uštipci s medom i svježim voćem: Sve što vam treba za slatki početak dana
Brze lazanje: Slastan ručak u tili čas, ni Talijani ne bi odbili