Foto: Guliver

NESTAO U SNJEŽNOJ PLANINI! Poznati britanski glumac izbiva gotovo tjedan dana: Zbog opasnosti od lavine obustavljena potraga

Autor: Dnevno.hr/K. V.

Julian Sands, popularni britanski glumac, koji je slavu stekao devedesetih godina glumeći u kultnim filmovima, nestao je u petak navečer prilikom planinarenja. Za 65- godišnjakom tragaju spasilačke službe, otkako je nestanak prijavila njegova supruga, spisateljica Eugenia Citkowitz.

“Nastavljamo potragu helikopterom i dronovima kada vrijeme dopusti’, poručili su iz Odjela šerifa okruga San Bernardino, prenosi The Guardian. Naime, u subotu navečer je potraga privremeno obustavljena  zbog rizika od lavina.

Foto: Guliver

Glumac je planinario u planinama San Gabriela, području gdje i inače postoji veliki rizik od lavina. Vlasti inače preporučuju da se javnost drži podalje od tog područja. “Izuzetno je opasno i iskusni planinari teško prolaze”, rekao je šerifov glasnogovornik. “Kada se vrijeme razvedri, spasilačke ekipe planiraju nastaviti potragu na terenu”, rekao je. Također, traje potraga za još jednim nestalim planinarom, koji je nestao u ponedjeljak.

Sands, koji je odrastao u Yorkshireu, pojavio se u desecima filmskih i TV uloga, a godinama je živio u okolici Los Angelesa sa suprugom i troje djece. U mnogim je intervjuima govorio o svojoj strasti prema planinarenju i važnosti prihvaćanja novih avanturi. Prilikom jednog intervjua opisao je sebe kao “najsretnijeg u blizini planinskog vrha u veličanstveno hladno jutro”.

Foto: Guliver

Britanski glumac najpoznatiji je po ulogama u filmovima “Soba s pogledom”, “Polja smrti”, “Napuštajući Las Vegas” i “Goli ručak”. Nastupio je i u televizijskim serijama “24”, “Smallville” i “Banshee”.

Autor:Dnevno.hr/K. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.