Foto: Instagram

Marina Abramović iznenadila izgledom zbog estetskih zahvata: ‘Smijeh donosi starenje’

Autor: I.D.

Najpoznatija svjetska konceptualna umjetnica srpskih korijena, Marina Abramović, napunila je 77 godina u prosincu, a sedam godina je u vezi s muškarcem koji je 21 godinu mlađi od nje, pišu srpski mediji. Marina već dugo živi u New Yorku, a od 2016. godine je u ljubavnoj vezi s američkim producentom i biznismenom Toddom Eckertom, s kojim je 2019. godine boravila u Beogradu.

Marina je svojevremeno pričala o privatnom životu. “Lišila sam sebe djece i obitelji. Živjela sam cijeli život kao nomad. Moji studenti su bili moja djeca. U posljednje tri godine sam sretna s Toddom, koji ima sličan način života. Vidimo se povremeno u hotelu”, rekla je Marina 2019. godine za Kurir. Nakon što je izazvala niz kontroverznih scena svojom umjetnošću, Marina se okrenula drugoj karijeri.

Nakon duge i plodne karijere, ali i nakon propalog umjetničkog centra u Cetinju na golemom prostoru nekadašnje tvornice Obod koji joj je bio obećan pa, čini se, uskraćen, nakon propalog sličnog centra u New Yorku za koji nije uspjela pribaviti novac donacijama, nakon goleme retrospektive u Beogradu i londonskoj Kraljevskoj akademiji, Marina je odlučila krenuti u biznis s tako popularnom dugovječnošću, jednom od najunosnijih grana estetske medicine i fitofarmaceutike.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli CIRCA (@circa.art)




‘Kad sam bila mlada, sve mi je bilo tako dramatično’

Svi članci koji se bave tim novim Marininim poglavljem spomenut će njezino blistavo lice obasjano iznutra, koje dokazuje da Marina Abramović Longevity Method (Metoda za dugovječnost Marine Abramović) zaista funkcionira. Recimo, ozbiljni Financial Times nedavno je objavio oduševljeni članak o Metodi s naslovom “Marina Abramović, guru dugovječnosti” i podnaslovom: “Sad kad joj je 77, umjetnica performansa postala je entrepreneur wellnessa.

“Smijeh je jedna od velikih stvari koje nam donosi starenje. Kad sam bila mlada, sve mi je bilo tako dramatično, tako ozbiljno. Toliko sam tad plakala. No, to je sad iza mene. Sad volim smijeh i viceve – proste viceve. Depresija je luksuz koji si ja više ne mogu priuštiti”, rekla je Marina u intervjuu londonskom Timesu prije više od dvije godine. Dodala je da je naš um naš najveći neprijatelj i da joj je trebalo tako dugo da to shvati “u Americi, gdje je biti star gotovo kao biti prljav, a to je totalno pogrešno i od starih bismo trebali učiti”.

Marina, koja nije štedjela svoje tijelo i zaista ga je stavljala na kušnju, propitujući granice boli i hrabrosti, sad je odlučila beskompromisno zaštiti svoje tijelo i vjerojatno na tome i dobro zaraditi. Današnja Marina duboko je opsjednuta modom, estetskim zahvatima kojima može zahvaliti svoj izgled puno više nego losionima ili kapljicama za imunitet, energiju i protiv alergija.




Srpkinja muškarce ostavlja bez daha kada saznaju čime se bavi: ‘Život je ljepši nego u Beogradu’

Izliječena je od Lajmske bolesti

S novinarkom Voguea podijelila je i to kako miriši, dopustila joj je da se sasvim približi njezinu vratu i osjeti miris njezina parfema Wonderwood modnog brenda Comme des Garçons, iako je u nekom prethodnom intervjuu objasnila da godinama pokušava napraviti svoj parfem s mirisom munja nakon oluje. Zvao bi se Insomnia, jer jednom kad bi netko taj miris stavio na sebe, ne bi mogao zaspati. Sve je to zaista uzbudljivo za modni svijet, no ipak neočekivano za Marinu, kraljicu kontrole boli, samopreispitivanja, propitivanja odnosa i svijeta.

Dr. Nonna Brennan ima wellness centar, kako se to nekad zvalo, a sad centar za dugovječnost u Austriji, u mjestu Fuschl am See u koji Marina nastoji svratiti iz New Yorka svaki mjesec na nekoliko dana mira i pročišćenja, ponešto drugačijeg nego dok je bila umjetnica. Dr. Brennan navodno je Marinu konačno uspjela do kraja izliječiti od Lajmske bolesti kad je stjecajem sretnih okolnosti na nju naletjela 2017. i to s pijavicama, koje su iz njezina tijela izvukle nešto odurno, crno i sluzavo, kako je ispričala.

Autor:I.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.