Nemanja Novaković

MAKEDONSKA GLAZBENA DIVA ZA DNEVNO: Trajem u pjesmama koje me slave i nose kroz vrijeme!

Autor: Anamarija Pranjić

U razgovoru za dnevno.hr Kaliopi je otkrila detalje svog prvog solističkog koncerta u Zagrebu, tajnu opstanka na sceni, ali i mladolikog izgleda

Kaliopi Bukle poznatija kao Kaliopi, kao osmogodišnjakinja u Makedoniji kada je prvi put postala slavna, drsko je novinarima znala reći da prvo ide na burek, a onda će doći odraditi intervju. Danas ova 50-godišnja glazbena diva, koja ima svoje fun klubove i u Brazilu, Rusiji, Engleskoj… i skoro četiri desetljeća karijere, zrači dragošću te je živi svjedok da jezik na kojem se pjeva ne stvara nikakve barijere. Jer njezini obožavatelji prepoznaju njezinu energiju koja ruši sve pred sobom i ostavlja malo koga ravnodušnim. Tako je u razgovoru za dnevno.hr otkrila detalje svog prvog solističkog koncerta u Zagrebu, tajnu opstanka na sceni, ali i mladolikog izgleda. Više o svemu saznajte u narednim recima.

Nakon koliko godina nam dolazite održati veliki koncert u Zagrebu 13. veljače 2017.?

Ovo će biti moj prvi solistički koncert u hrvatskoj metropoli, ako izuzmemo moja tri koncertna nastupa u sklopu promocije mojih albuma ”The best of”, ”Želim ti reći” i ”Poruka”. Ipak su to bili koncerti zatvorenog tipa. Ovo će biti moje prvo koncertno slavlje u Zagrebu i zato, mu se iskreno radujem.

Što publika može očekivati, kakav će biti repertoar u odnosu na Vaš glazbeni opus. I što Vi osobno očekujete od ovog susreta sa zagrebačkom publikom?

– Oni koji odluče doći , mogu očekivati da se maksimalno opuste i uživaju, jer ćemo se u Tvornici družiti na meni svojstven način -kroz pjesme,  skinut ćemo sve maske i oklope i razoružat ćemo  sve brige i nemire.

Kako ste tako dugo opstali na sceni? Vaša karijera  traje još iz vremena bivše države….

-Trajem jer ste svi vi vjerojatno tako odlučili… od medija, do fanova. I vjerojatno što ne dam na sebe i na ono u što silno vjerujem -u pjesmama koje me slave i nose kroz vrijeme.




Je li glazba oduvijek bila Vaš životni put?

-Jedan i jedini.

Kako doživljavate to što vas nazivaju glazbenom divom?




– Bitnije mi je kako me ljudi doživljavaju. Kad dotaknu i osjete moju suštinu. Ja sam taj epitet već odavno dala  na licitaciju.

Možete li nam otkriti neke male tajne koje Vas dnevno inspiriraju?

– Nema veće tajne od samog života, a on je sav satkan od sitnica… treba ih samo vidjeti i oslikati.

Što mislite o današnjim mladim glazbenicima?

– Oni se nose i hrvaju sa svojim vremenom i uvjetima. Nije im lako… Zato im se divim i podržavam na svakom koraku kad god to potraže od mene.

Ima li na balkanskoj sceni potencijala među mladim glazbenicima i kako im Vi, kao uzor  pomažete? Što imate za poručiti mladim glazbenicima?

-Ja uvijek preporučujem hrabrost, dosljednost i dozu rizika. Ali prije svega – vjeru, u sebe i ono što čovjek radi.

Koga od hrvatskih pjevača/ica cijenite?

– Hrvatska je oduvijek imala talente, velikane i legende…Nezahvalno je odvajati jedne od druge. Imenovat ću sve njih u jedno veliko srce.

Neke volim kako pjevaju, neke još više kao ljude, a neke imam za svoje prijatelje…

A koga od svjetskih?

– Od svjetskih ,mnogi  “moji” su otišli su zauvijek…teško mi ih je spominjati, jer se rastužim… Ostala je samo njihova muzika i kad nju slušam radost mi osvijetli dušu.

Pjesmom ”Rođendan” proslavili ste svoj jubilarni rođendan, recite nam nešto više o tome? Odakle ideja da ovaj singl plasirate baš na vlastiti rođendan?

– Nije bilo bolje prigode nego da za svoj jubilarni poklonim pjesmu za sve rođendane! Pjesma je ta koja me je navela na tu ideju! Ona vrišti od radosti, puca od sreće! Pa kako da je onda ne plasiram na takav način?

Prava je rođendanska! Podsjetnik -da nam svaki dan može biti rođendan.

Koja je tajna Vaše ljepote, mnoge su se vaše kolegice podvrgnule estetskim operacijama. Što mislite o tome.

– Nemam problema s estetskim operacijama, ako to nekoga čini sretnim. Ali to nije za mene, ja sam po tom pitanju veoma tradicionalna, jer ne mogu reći o sebi da sam staromodna. Želim samo prirodno ostarjeti.

Ali imam jedan problem…nikako da mi pođe od ruke da taj proces krene! Kao da se s godinama krećem unazad…

Koji su Vam daljnji planovi za turneju i promociju novih pjesama u ovoj godini?

-Nove se pjesme stvaraju. Moj producent Romeo Grill neumorno radi u studiju dok ja pjevam na turneji. Lijepo je znati da dok ja uživam na koncertima sa fanovima, netko kreira nova glazbena iznenađenja, za mene i za publiku!

Ovo je godina koncerata, ali i novih projekata! Ubrzo ćete i za njih saznati.

Autor:Anamarija Pranjić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.