Foto: Instagram

Lana Klingor o uzgoju pasa: ‘Ne zarađujemo na njima, a mogli smo izgraditi kuću koliko koštaju’

Autor: G.B.

Svake se godine 4. travnja obilježava Svjetski dan napuštenih životinja kojim se ukazuje na važnost odgovorne skrbi za pse, mačke, kuniće i druge životinje koje su ljudi izabrali za članove obitelji.

Jedna od onih koji itekako brinu za naše krznene prijatelje je i Lana Klingor, pjevačica poduzetnica, a od prije nekoliko godina i ozbiljna uzgajivačica pasa.

Naime, nakon odrastanja s rotvajlerima i puno iskustva sa psima koje su imali njezini roditelji, na nagovor supruga Ante Mihića nabavili su psa japanske pasmine shiba, s kojim su sudjelovali na prvoj izložbi i na kojoj se rodila ljubav prema pasmini američka akita, koju su nastavili uzgajati te danas žive s više od 20 pasa.

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Na prvog psa su se teško odlučili

”Buđenje uvijek u 6 ujutro, tad i kreće nekakva briga o psima pa do 10 navečer smo Lana i ja naizmjence s psima, kad imamo štence tu je još dodatna briga. Trenirat, te stvari radi Lana, trenira pse koji idu na izložbu po 30, 45 minuta”, priča Lanin suprug Ante.

Iako sada ne mogu zamisliti život bez pasa, na prvog su se teško odlučili: ”Ma ja uopće nisam htjela psa, ni jednog. Imamo troje djece, želim uživati, putovati, i znam da je pas obaveza”, prisjetila se Lana.

Gorana Bogdana zanimale su samo umjetnice: Ljubio je i zvijezdu 90-ih, a ona je danas uzgajivačica pasa




Ipak, nakon prve akite, stigla je druga, a nakon druge treća pa još jedna i još jedna. Reško je redom pobrojati i objasniti početak ove ljubavi i posla.

Govoreći o uzgoju pasa, Lana je svojevremeno u podcastu “Ajmo iskreno s Dorijanom Klarićem” otkrila da im još neko vrijeme neće donositi zaradu.

“Oni su nama ljubav, nisu nam izvor zarade. Zasad još ne i daljnih 5,6, 10 godina vjerojatno neće biti. Kad pobrojiš koje pse imamo, što smo sve za njih izgradili, napravili, koliko smo uložili, doći ćeš do jedne kuće”, priznala je Lana.




Autor:G.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.