Ilustrator Junaković nominiran za nagradu Hans Christian Andersen

Autor: hina

Hrvatski ilustrator Svjetlan Junaković jedan je od pet ilustratora koje je Međunarodni odbor za knjige za mladež (IBBY) nominirao za prestižnu nagradu Hans Christian Andersen 2010.

Junaković je nominiran zbog, kako se objašnjava, “prelijepih kompozicija koje su izražajne i osjećajne, a istodobno razigrane, maštovite i evocirajuće”, priopćio je IBBY.

IBBY nagradu dodjeljuje živućim ilustratorima i piscima čija su djela već dala trajan doprinos dječjoj književnosti. Pobjednici će biti objavljeni sljedeći utorak na Sajmu dječje knjige u Bologni. Osim Junakovića, u kategoriji ilustratora su za spomenutu nagradu nominirani Jutta Bauer uz Njemačke, Carll Cneut iz Belgije, Etienne Delessert iz Švicarske i Roger Mello iz Brazila.

Od književnika, nominirani su Ahmad Reza Ahmadi iz Irana, David Almond iz SAD-a, Bartolomeu Campos de Queiros iz Brazila, Lennart Hellsing iz Švedske i Louis Jensen iz Danske.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.